2022.08.17
Jácint
Kezdőlap Címlap Ki hinné: 70 éves lett Cicciolina

Ki hinné: 70 éves lett Cicciolina

A magyar szépség páratlan életutat tudhat magáénak.

Kereken 70 évvel ezelőtt 1951. november 26-án látta meg a napvilágot Staller Ilona, azaz Cicciolina, aki kis túlzással a világ összes férfijának életét megváltoztatta.

A szőke szépség ugyanis felnőttfilmes karrierje során számtalan hódolót szerzett magának, egyedi stílusának köszönhetően pedig mostanra nem csak magyar, de olasz szépségikonnak is mondhatja magát.

Pályafutása 13 éves korában kezdődött, amikor édesanyja biztatására elment egy fotóstúdióba, ahol mindenkit levett a lábáról.

„Nem voltam más, mint egy csitri, kicsi, de jól formált cicikkel. Életrajzot fogalmaztunk anyámmal, amelyet magunk találtunk ki, majd elküldtük az ügynökségnek. Rohantam föladni a levelet. Egy hét múlva behívtak próbafelvételre. A gondolattól teljesen lebénultam, rám tört a lámpaláz. Halálosan izgultam” – emlékezett vissza a kezdetekre Cicciolina, A szexciklon című életrajzi könyvében.

Ilona aztán felcseperedve az 1960-as évek végétől a budapesti Duna Intercontinental luxusszállodában kapott szobaasszonyi állást, ahol saját bevallása szerint a magyar állambiztonsági szolgálat megbízásából a szállodában lakó amerikai diplomatákkal ismerkedett, akikről adatokat szolgáltatott megbízóinak.

A kémkedést követően aztán az 1970-es évek Olaszországba költözött, majd megismerkedett Riccardo Schicchi pornófilmrendezővel, és felnőttfilmes karrierbe kezdett, a világ pedig megismerte a nevét.

Az erotikus kalandok mellett azonban jóval komolyabb témákkal is foglalkozott, 1987-ben például a Radikális Párt színeiben bejutott az olasz parlamentbe és mintegy 20 000 szavazatot szerzett.

Politikai pályafutása során igazi botrányhőssé vált, 1988-ban Velencében félmeztelenül felmászott Colleoni lovasszobrára, 1991-ben pedig, az Öbölháború kirobbanása előtt felajánlotta magát Szaddám Huszein iraki elnöknek azért cserébe, hogy elengedi a külföldi túszait.

2002 januárjában azért is kampányt indított, hogy képviselő-jelöltséghez jusson szülőhelyén, a kőbányai választókerületben, ám Magyarországon nem járt sikerrel a politikában.

Sebestyén Balázséknak még a ValóVilág negyedik szériájának győztesével, Nagy Alekosszal is sikerült összeboronálnia a szépséget egy meglehetősen formabontóra sikerült rádióinterjú során, de biztosak lehetünk abban is, hogy Cicciolina a hetvenen túl is tartogat számunkra emlékezetes pillanatokat.

Indirekt/Blikk