2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Járai Máté nem tudja feldolgozni, hogy kirúgták az RTL Reggelijéből

Járai Máté nem tudja feldolgozni, hogy kirúgták az RTL Reggelijéből

Járai Máté számára nem volt váratlan az RTL döntése, miszerint távoznia kell a Reggeli műsorából. Elmondása szerint készült rá, hogy a műsorban való karrierje nem tart örökké, de mégis fájdalmasan érintette az ügy.

Járai Máté rengeteg támogató és bátorító üzenetet kapott a rajongóitól és több sztártól is. Szily Nóra és Ábel Anita is üzent neki, miután kiderült, hogy az RTL nem hosszabbítja meg a szerződését.

„Emelt fővel vettem tudomásul, hogy ez a munkám most véget ért, valamiért nem akarnak tovább dolgozni velem, másoknak kellett a helyem. Igazán komoly érvek nem hangzottak el, amikor közölték a hírt. Ez olyan, mint egy szakítás, ott sem kell feltétlenül megindokolni a döntést, csak elmondani azt. Amúgy soha nem szakítottak még velem sem munkahelyen, sem magánéletben, mindig én jöttem el” – árulta el Máté, aki mindig is vágyott a tévés munkára.

„Nagyon vágytam az ismertségre. Bár azt hittem, színházi színészként leszek országosan ismert. Ha ma nem vagy a tévében, egy nagyon szűk szegmens ismer meg. Én vágytam a széles körű ismertségre. De tisztában voltam vele, hogy egy termék vagyok, és nagyon fontos, hogy eladható legyek. A tévé kirakatba tesz, elad téged.

Nem vagyok naiv, tudtam, hogy előbb-utóbb lejár a szavatosságom. Ezt az eszemmel felfogtam, de a szív és lélek máshogy érez, pláne most. Padlót fogtam, most arra figyelek, hogy a szorongásaim ne jöjjenek vissza.

Azt elmúlt években ezek megszűntek, mert úgy éreztem, a helyemen vagyok. Biztonságban éreztem magam, az önbecsülésem is a helyére került, mindez most azért megingott” – mondta, hozzátéve: a szívében nincs harag.

„Miért is lenne, hiszen kölcsönösen kihasználtuk egymást a csatornával 2020 szeptemberétől, amikor Kírával szerepeltünk a Nyerő párosban. Sokat köszönhetek az RTL-nek, nemcsak azt, hogy rengeteg érdekes, nagy tudású és tehetséges embert ismerhettem meg, akik közül sokakat ma a barátomnak nevezhetek, hanem hogy szinte végig képernyőn voltam. A Nyerő párossal majd’ négy hétig, a Survivorben 45 napból 42 napig. A Konyhafőnök VIP-ben is a negyedik helyig jutottam. Amelyik műsorba hívtak, én elmentem, mindössze csak egy tévésorozatot utasítottam vissza. A csatorna is jól járt velem, én is jól jártam, kimaxoltuk egymást” – fogalmazott, majd reagált a pletykákra is, melyek szerint nem véletlen, hogy a Reggeli a két legszínesebb, legmegosztóbb egyéniségétől vált meg.

Az RTL mindig kiállt az elfogadás, a másság, a szivárványcsaládok mellett. Márk és az én távozásom véletlen egybeesés szerintem, az identitásunknak ehhez semmi köze, bár ezt nem nekem kell cáfolnom. Azt sem hiszem, hogy a megosztó lényem miatt kell távoznom, hiszen akkor nem sokan dolgoznánk a média amúgy nagyon kegyetlen világábann – fejtette ki Máté, aki számára igencsak nagy anyagi biztonságot hozott a tévés munka, ami nagy változás volt az életében, ugyanis gyermekkorában nem volt számára ismeretlen a nélkülözés.

„Jó érzés volt, hogy azt mondhattam a feleségemnek, veszünk egy repülőjegyet, és délután indulunk egy hosszú hétvégére. És mivel nem vagyok herdáló típus, nem lesznek kenyérgondjaink Kírával. Nem kell szorosan összehúzni a nadrágszíjat, de most anyagilag nem lehetek merész sem. Lehet, hogy majd olyan munkákat is el kell vállalnom, amit nem szerettem volna, de ez sem baj, milliók teszik ezt ebben az országban. Viszont hiszem, hogy megtalálnak az új lehetőségek is. Ha egyet kívánhatnék, az az lenne, hogy egy olyan tévéműsorban szerepeljek, ahol megmutathatom, mit tudok, ahol szükség van a színészi, az ének- és tánctehetségemre. Mert eddig például a Survivorben és A Konyhafőnökben azt látták tőlem az emberek, amit nem tudok” – mondta a Best Magazinnak.