2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Rekord: 19 autót tört fel egyetlen éjszaka alatt a 17 éves csepeli...

Rekord: 19 autót tört fel egyetlen éjszaka alatt a 17 éves csepeli fiú

Igencsak „szorgosan” dolgozott az a 17 éves srác, aki tavaly áprilisban egy társával együtt háromszor tört be ugyanabba a csepeli műhelybe, ahonnan autókat és egyéb dolgokat loptak el. Egy héttel később a fiatalkorú egyetlen éjszaka alatt 19 kocsit tört fel, hogy abból ellopja az azokban lévő értékeket.

A fiatalkorú vádlott 2022. április 6-án egy társával együtt betört egy szerelőműhelybe, ahonnan különböző értékeket, akkumulátorokat, sarokcsiszolót, fűrészt és más szerszámokat gyűjtöttek össze, majd azokat bepakolták a telephely udvarán álló egyik gépkocsiba. Ezután levágták a kapuról a lakatot, majd elhajtottak a helyszínről a lopott autóval, ami azonban útközben meghibásodott, ezért leszerelték a rendszámokat, kivették belőle az értékeket, majd az üzemképtelen járművet hátrahagyták.

A fiatal elkövetők a következő két héten belül még kétszer törtek be ugyanabba a műhelybe. Az első esetben egy bontás alatt álló gépkocsiból szerelték ki az akkumulátort, a másik alkalommal pedig különböző autóalkatrészeket és szerszámokat tulajdonítottak el, valamint levágták két autó katalizátorát is, majd az egyik járművet el is lopták.

Ám ez alkalommal sem jutottak messzire: még a kerületen belül lerobbantak, ezért egy, a közelben parkoló másik autót törtek fel, majd vittek el. Az újabb lopott autóval az elkövetők Dunaharaszti területéig jutottak, ahol egy kanyarban lecsúsztak az útról, majd egy kerítésnek ütköztek. Ezt követően ezt a gépkocsit is hátrahagyták. A három betöréssel a fiatalok összesen több mint 1 millió forinttal károsították meg a sértetteket, de a rongálással is több százezer forint kárt okoztak.

A 17 éves fiú a fentieken túlmenően, pár nappal később, egyetlen éjszaka leforgása alatt, összesen további 19 gépkocsit tört fel Csepelen azért, hogy azokat ellopja, avagy azokból értékeket tulajdonítson el.

A vádlottat letartóztatták, ám ő a végrehajtás helyeként kijelölt budapesti javítóintézetből 2022. május 2-án megszökött.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a letartóztatásban lévő fiatalt több rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, vétségével, illetve azok kísérletével, továbbá fogolyszökés bűntettével is vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban. Társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, az eljárást vele szemben elkülönítették – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az ügyészség.

Az ügyhöz kapcsolódóik egy biztonsági kamera felvétele is, amelyen az látható, ahogyan az elkövetők az egyik lopott gépkocsival lerobbannak, ezért egy, a közelben parkoló másik autót tulajdonítanak el úgy, hogy a jármű egyik ablakát betörik, majd az autót elindítják.