2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Iskolában csúfolták és bántották, ma már millióan követik a TikTokon Forstner Csengét

Iskolában csúfolták és bántották, ma már millióan követik a TikTokon Forstner Csengét

Hosszú utat tett meg az ismertségig Forstner Csenge, aki ma már milliós követői táborral rendelkezik a közösségi oldalain.

A fiatal tiktokker a Frizbi TV YouTube-csatornáján pénteken 19 órától elérhető adásban mesélt arról Hajdú Péternek, milyen rögös út vezetett a sikerig: a 19 éves Csenge öt általános iskolába járt, mire elvégezte a 8 osztályt. Volt, amikor költözés állt a háttérben, de többnyire az iskolai légkör késztette váltásra: szó szerint belebetegedett a sok bántásba.

– Nehezen illeszkedtem be az iskolákba, és rosszul is ment. Nem bírom a konfrontációt, cinikusan szóltak hozzám, megaláztak olyan miatt, amiről nem tehettem. Hetedik osztályos voltam, amikor otthon feküdtem betegen, és kitettem egy régi nyaralásunkról készült videót, itt kezdődött minden. Az elején az osztálytársaim is kinevettek a videózás miatt. Most pedig pont ezek az emberek keresnek. Múltkor rám írt egy volt osztálytársam, és elküldött egy régi, közös képet. Emlékszem, aznap sírva mentem haza, hogy velem milyen gonoszak az iskolában – árulta el a fiatal influenszer, aki hetedikes korában magántanuló lett, majd Amerikában folytatta a tanulmányait, közben pedig egyre sikeresebb lett a közösségi médiában.

Csenge elárulta, a fiatalok körében roppant népszerűvé vált „shaken esspresso” trendnek rossz oldala is volt: újra kellett élnie a gyerekkori bántásokat.

– A jó paródiavideókkal nem volt problémám, de amikor átment a dolog személyiségelemzésbe, akkor kiálltam magamért. Voltak ocsmány videók, és sok üzenetet kaptam, amelyek bántóak és csúnyák voltak. A végén az utcán is követtek, a lakásomig. Nem tudtam elmenni szórakozni sem – mesélte Csenge.