KezdőlapBelföldAlaposan öltözzön fel mindenki: berobban a tél, még havazhat is

Alaposan öltözzön fel mindenki: berobban a tél, még havazhat is

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, esetleg északkeleten lehet több napsütés. Szórványosan alakulhat ki kisebb eső, havas eső, hószállingózás.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, ködfoltokkal. Napközben legfeljebb kisebb szakadozások fordulhatnak elő. Helyenként gyenge intenzitású vegyes csapadék (hószállingózás, havas eső, eső, szitálás) előfordulhat. Az általában keleties irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-5 fok között valószínű. Késő estére +2 és -3 fok közé hűl le a levegő.

Este többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, legnagyobb eséllyel az északkeleti, északi részeken lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró. Az északkeleti, északi szél gyenge vagy mérséklet marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -5 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

Bár fronthatás nem terheli a szervezetünket, több fokkal hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.