2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Hozzámehetett párja a halott Dobos Attilához

Hozzámehetett párja a halott Dobos Attilához

Teljesült Dobos Attila utolsó kívánsága, menyasszonya, Erzsó hivatalosan is feleségül ment hozzá. Az asszony sok hónapnyi küzdelem után végre el tudta intézni, hogy hozzámenjen 2022. januárjában elhunyt szerelméhez. Egy különleges módját találta meg annak, hogy bizonyítsa a lelkésznek, a szerelme el akarta venni őt.

A legendás zeneszerző többször is megkérte Erzsó kezét, ő pedig mindig boldogan mondott rá igent. Az esküvőre azonban már nem kerülhetett sor, Dobos Attila ugyanis betegség miatt elhunyt idén januárban. Most azonban mégis beteljesült a vágya, és Isten előtt is a feleségének tekintheti a menyasszonyát, mivel megkapták az utólagos lelkészi áldást a házasságukra.

Erzsó a modern technikának köszönheti, hogy be tudta bizonyítani, szerelme feleségül szerette volna venni őt. Az asszony rengeteg felvételt őriz a kedveséről, ezek közül az egyiken pedig rajta van, amint Dobos megkéri a kezét.

Itt van nálam az a hanganyag a régi telefonomon, amint megkéri a Drágám a kezemet, és én természetesen igent mondok. Reméltem, ez elég bizonyíték lesz arra, hogy Tóth Mihály tiszteletes úrtól megkapjam az áldást – mesélte Erzsó.

A lelkész meghallgatta a felvételt, így megbizonyosodott arról, hogy valóban kimondták egymásnak a fogadalmukat, így ez a két fél között létrejött konszenzust alátámasztotta. A lelkész örömmel közölte a jó hírt, miszerint a házasság 2020. december 30-tól a zeneszerző haláláig érvényes.

„Nagyon boldog vagyok, hogy teljesíthettem az én Drágám végakaratát és egybekelhettünk, még ha – sajnos – ő már nem is lehetett velem. Örülök neki, hogy ezeket a felvételeket elkészítettem, mintha tudtam volna, hogy jók lesznek valamire” – fogalmazott a Borsnak a boldog feleség, aki még most is alig tudja elhinni, hogy valóra vált az álmuk.