2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Hoppá: rendőrségi kihallgatás vár Harry hercegre és Meghan Markle-re

Hoppá: rendőrségi kihallgatás vár Harry hercegre és Meghan Markle-re

Kihallgatás vár az Egyesült Állomakban Meghan Markle-re és Harry hercegre a híres Oprah Winfrey-interjú kapcsán, miután a hercegné féltestvére Samantha Merkel beperelte őket rágalmazás miatt.

Az ügy a brit hercegi pár által adott 2021-es Oprah Winfreynek adott interjúja kapcsán pattant ki, amikoris Meghan Markle azt állította magáról, hogy egyedüli gyermek. Samantha Markle azt sérelmezi, hogy “kártékony valótlanságot” állított róla a féltestvére.

Az 58 éves Samantha, aki szklerózis multiplexben szenved és kerekesszéket az általa benyújtott dokumentumban azt állítja, hogy Meghan “bizonyíthatóan hamis és rosszindulatú kijelentéseket” tett a világ nyilvánossága előtt. Az interjút világszerte 17 országban 50 millióan nézték meg, ezzel pedig “világméretű megaláztatásnak, szégyennek és gyűlöletnek” tették ki őt.

Továbbá azzal is vádolja Harry herceg feleségét, hogy őt és édesapjukat egy előre eltervezett kampányban a királyi család erőforrásait kihasználva rossz színben tüntették fel, ezzel azt a narratívát közvetítve, hogy Meghan a semmiből került a királyi család elitjébe.