2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Hoppá: letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt

Hoppá: letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt

Tegnap este derült ki, hogy letartóztattak egy ismert magyar divattervezőt, akinél kábítószergyanús anyagot találtak.

Tegnap a Magyar Hang információi alapján csak egy monogramot lehetett tudni: H. Z. Aki ismeri a magyar divatvilágot, már ettől is felkaphatta a fejét. Most a Blikk a divattervezőhöz közel álló forrásból megbizonyosodott: Herczeg Zoltánról van szó.

A tegnapi információk arról szóltak, hogy politikus és újságíró is érintett az ügyben. A Blikknek név nélkül nyilatkozó személytől megtudtuk, egy szimpla ügyről van szó, nem kell a politikát mögé gondolni. Az nagyon valószínű, hogy Herczeg Zoltán nem tervez nyilatkozatot kiadni a történtekről, de valójában egyelőre minden elég képlékeny ebben az ügyben. Főleg az eredeti információk miatt, amelyek arról szólnak, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyről van szó, amelyben Herczeget drogkereskedelemmel is összefüggésbe hozták, s előzetes letartóztatásba került.

A Blikk kérdéseire a rendőrség ezt a választ adta az ügy kapcsán:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.”

Indirekt/Blikk