2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Hoppá: az MTVA igazgatója lesz az ATV-től távozó Kárász Róbert

Hoppá: az MTVA igazgatója lesz az ATV-től távozó Kárász Róbert

A közmédiánál kezdte műsorvezetői pályafutását, most pedig ott is folytatja a karrierjét Kárász Róbert. Nem is akármilyen pozícióban: a Blikk információi szerint a népszerű tévés az MTVA egyik új igazgatójaként segíti a továbbiakban a közmédia csatornáinak munkáját.

– Ugyan hivatalosan ilyen titulus egyelőre nincs, a magyar közmédia kreatív vezetője lesz. A kereskedelmi médiában eltöltött tapasztalatai miatt keresték meg őt, hiszen több mint húsz évet dolgozott az RTL-nél, a TV2-nél és az ATV-nél – mondta el egy informátor, aki szerint a döntésnél Kárász jótékonysági munkája is sokat nyomott a latba.

Pedig amikor október közepén robbant a hír, hogy Kárász Róbert közel hat és fél év után távozik az ATV-től, a volt munkahelyével éppen az alapítványi feladatai miatt nem tudott megegyezni a folytatásról. Akkor a Mandinernek a tévés meg is erősítette, a felmondás oka az volt, hogy a kábeltévé szerint nem volt összeegyeztethető a tévés műsorvezetői, illetve a jótékonysági munkája.

– A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk feloldani – nyilatkozta akkor Kárász Róbert, aki november közepén bontott szerződést a kábelcsatornával. Azóta keveset tudni arról, mivel foglalkozik, a korábban a közösségi oldalain sokat posztoló tévés ugyanis „adásszünetet” hirdetett, és a jelek szerint ez még most is tart. Tegnap ugyanis többszöri megkeresésre sem értük el, és egy ismerőse szerint tudatosan vonult vissza átmenetileg a nyilvánosságtól.

– Ez szintén az új munkahelye miatt van, mivel a közmédia egyik leendő vezető beosztású embereként jobban oda kell majd figyelnie, miről és mit oszt meg – magyarázta a riporter-műsorvezető egyik ismerőse.

Kárász Róbert egyébként a kilencvenes években volt a Magyar Rádió és a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője, majd az RTL Klub riportere, 2008-tól pedig a TV2 Mokka műsorvezetője lett. Az ATV-hez 2017-ben igazolt, és egészen november közepéig a reggeli műsor egyik arca volt.