2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Hollywood legpechesebb színésze: Harrison Ford minden forgatáson összetöri magát

Hollywood legpechesebb színésze: Harrison Ford minden forgatáson összetöri magát

Nem kíméli magát Harrison Ford, aki Hollywood legbalszerencsésebb színészének számít. Most éppen az Indiana Jones ötödik epizódjának forgatását kellett felfüggeszteni, mert megsérült a válla. Amilyen szerencsés a szerepválasztásainál, annyira peches a forgatásokon. Pályafutása során számtalan balesete volt a mozilegendának, ezeket gyűjtöttük most össze.

Az állán látható már-már ikonikus heget 1968-ban „szerezte”, vezetés közben akarta becsatolni a biztonsági övet és elveszítette az uralmát autója felett, súlyos balesetet szenvedett.

Az Indiana Jones-széria első részét, Az elveszett frigyláda fosztogatóit 1980-ban forgatták Tunéziában. A rendező Steven Spielberg a hathetes forgatást négyre rövidítette, mert a stábot megviselte a 40 Celsius-fokos hőség, és többeket – köztük Fordot is – ételmérgezés döntött le a lábáról.

A repülést kifejezetten kedvelő filmsztárnak több magángépe is van, 1999-ben pedig helikopter-balesetet szenvedett a Temetetlen múlt forgatásának idején. Csodával határos módon ő és a pilóta is megúszta kisebb sérülésekkel.

A Csillagok háborúja Ébredő erő című epizódjának egyik jelenetét vették fel 2014-ben, amikor a színész lábára rázuhant a Ezeréves Sólyom űrhajó ajtaja. Néhány centi híján tragédia történt, szerencséje volt, hogy nem a fejére esett, ám így is eltört a bokája. Nyolc hétig nem tudott dolgozni.

2015-ben a Szárnyas fejvadász 2049-re készült, és egy kaliforniai golfpályán kényszerleszállást kellett végrehajtania egy veterán repülővel. Horrorisztikus balesetében eltörött a medencecsontja és a bokája, számos vágás is éktelenkedett a testén.

Az Indiana Jones ötödik epizódjának felvételeit is le kellett állítani idén, mert egy harci jelenetben súlyos vállsérülést szenvedett a 79 esztendős művész. Kihasználva a kényszerpihenőt, Horvátországban nyaral feleségével, Callista Flockharttal.

Indirekt/Blikk