2023.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Címlap Hihetetlen, de: Damu Roland a halála előtt milliomos lett

Hihetetlen, de: Damu Roland a halála előtt milliomos lett

Bár évek óta nehéz anyagi körülmények között élt, legjobb barátja szerint a halála előtt nem sokkal milliókhoz jutott hozzá Damu Roland, hogy valóra válthassa az álmát.

A pénz hollétéről azonban senki nem tud biztosat, ám talán nem véletlen, hogy a közelmúltban koronavírus következtében elhunyt színművész tragédiája után újabb és újabb viták lángolnak fel a családtagok, barátok között. Miközben a rokonok Roland filléres hagyatékán is marakodnak, a jó barát, Szilágyi Zsolt a Blikknek biztosan állította, hogy a színész a kórházba kerülése előtt komoly összeghez jutott egy ismerősüknek köszönhetően.

– Roli egy új, az internetre szánt tervét akarta megvalósítani, együtt dolgoztunk rajta. Egy közös barátunk adott neki ehhez anyagi segítséget, utalt neki több millió forintot – állítja a férfi, aki a művész halála után többedmagával ment el Damu fővárosi lakására, hogy összeszedjék a holmiját.

Lépése azonban nem tetszett a rokonoknak, akik nem is tudják Damu pontos címét, ám mégis sérelmezik, hogy nem tudtak bejutni Roland lakásába. Ezért azt tervezik, hogy rendőrségi eljárást indíttatnak.

– Nem jutottunk be a lakásba, a menyasszonya járt ott, és úgy tudjuk, több dolog is eltűnt. Nincs meg a gitárja, az órái, a kulcsa, ami több mint furcsa – bosszankodott Damu unokatestvére, Tóth Zita, aki szerint felháborító, hogy a tudtuk nélkül vihették el a színész holmiját a lakásból. – Nem kaptunk kulcsot, de amikor kerestük a főbérlőt, hogy engedjen be minket, kerek-perec megtagadta a kérést. Bezzeg, úgy tudjuk, Szilágyi Zsolt bemehetett. Édesanyám azt tervezi, feljelentést tesz, mert ilyet nem tehet valaki, aki barátnak vallja magát!

A férfi állítja, nincs rejtegetnivalója, és már a barátja – akit információink szerint már elhamvasztottak – búcsúztatóját is megtervezte, mégis kérdés, mikor és hol lesz a temetés.

– Egy másolt kulccsal jutott be Roland kedvese – akiről nem tartom valószínűnek, hogy a jegyese volt – a főbérlő, valamint én egy közös ismerősünkkel. Tanúk előtt szedtem össze Roland cuccait, amiről leltár is készült, ezt elküldtem a szüleinek és Évának, a nagynéninek is. Roland holmiját egy raktárba vittük, mert az a hagyaték része. Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabokról van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba. Azok az emberek vinnék el a holmijait, és temetnék el őt, akiket Roland tudomásom szerint a Facebook-oldaláról is letiltott? – magyarázta Szilágyi Zsolt, aki a búcsúztató, a temetés és a sírkő költségeit is állná, ehhez csak egy meghatalmazásra lenne szüksége Damu nagynénjétől, ám nem kapta meg. – Megbeszéltük néhányan, hogy fizetjük a temetést, a búcsúztatót és a sírkövet, hiszen Éva néniék albérletben élnek, nyugdíjból, mindezt ők ki sem tudnák így fizetni. Megbeszéltünk mindent, kiválasztottuk a márvány sírkövet is, mi álltuk volna a költségeket, ám hirtelen minden megváltozott.

Indirekt/Blikk