2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Gyász: elhunyt a Flashdance-főcímzene énekesnője

Gyász: elhunyt a Flashdance-főcímzene énekesnője

63 éves korában elhunyt Irene Cara Oscar-díjas amerikai énekesnő, színésznő, a Flashdance betétdalának énekesnője és a Fame! sztárja.

Irene Cara énekelte és társszerzője is volt az örök klasszikus Flashdance, What a Feeling című főcímdalának, amelyért elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat is. Cara emellett Coco Hernandez szerepét is eljátszotta az 1980-as kasszasikerben, a Fame című musicalben, ami után végérvényesen szárnyalni kezdett a pályafutása.

A sztár halálhírét sajtósa, Judith Moose jelentette be Twitter-oldalán. Moose elmondta, hogy az Oscar-díjas énekesnő floridai otthonában halt meg, halálának oka azonban jelenleg ismeretlen – írja a Metro.

„Mély szomorúsággal jelentem be családja nevében Irene Cara halálát. Az Oscar-díjas színésznő, énekes, dalszerző és producer floridai otthonában hunyt el. Halálának oka egyelőre ismeretlen, de amint lesz erről információ, nyilvánosságra hozzák” – írta a sajtósa a nyilatkozatban, majd így folytatta:

Irene Cara egy gyönyörű, elképesztően tehetséges ember volt, akinek öröksége örökké élni fog zenéjén és filmjein keresztül. Irene családja kéri, hogy tartsák tiszteletben gyászukat.