2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Gregor Bernadett: "Parázós anyuka vagyok"

Gregor Bernadett: “Parázós anyuka vagyok”

A színésznő a Blikknek elmondta a véleményét az online világgal kapcsolatban, valamint azt is elárulta, kamasz fiát félti-e, illetve, hogy szerinte érdemes-e egy szülőnek azzal próbálkoznia, hogy eltiltja a gyermekét az internettől.

Félti 15 éves kamaszfiát az online világtól?

Az az igazság, hogy elég parázós, agyalós anyuka vagyok, úgyhogy féltem egy kicsit, de azért a leginkább bízom benne. Előfordul, hogy rákérdezek, hogy ugye, nem valami veszélyes játékkal játszik, vagy nem idegenekkel beszélget, de ő ilyenkor mindig mondja: jaj, anya, hagyd már, én meg elszégyellem magam, hogy nem bízom benne eléggé.

Mit tehetünk szülőként, hogy megóvjuk a gyerekeket az internet veszélyeitől?

Beszélgessünk velük sokat. Nem feltétlenül tartom jónak, ha ellenőrizzük a gyerekeket, mert akkor olyan, mintha nem bíznánk benne. Inkább kommunikáljunk velük, úgy sokkal többet megtudhatunk róluk.

Mi az, amitől a legjobban félti Álmost az internettel kapcsolatban?

Hogy esetleg zaklatják. Hiszen a saját példámon látom, milyen levelek érkeznek néha, miket írnak, mi mindenről küldözgetnek fotókat… És ilyenkor az a legijesztőbb, ha belegondolok, hogy az illető ezután elmegy boltba, tankol a benzinkúton, mint a többi normális ember, esetleg családja is van…

Szab időkorlátot a netezésnek?

Amikor a lezárások voltak, megpróbálkoztam ezzel, de azt gondolom, a net a kamaszok világa, nem lehet eltiltani tőle őket, úgyhogy feladtam. Aztán Álmos magától kezdett eljárni bokszolni heti négyszer, ezzel automatikusan le is csökkent az interneten töltött ideje.

Indirekt/Blikk