2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Gáspár Győző vallomása: többször is öngyilkosságot kísérelt meg

Gáspár Győző vallomása: többször is öngyilkosságot kísérelt meg

Begyógyszerezte magát és öngyilkos akart lenni Gáspár Győző, aki közel másfél évtizede küzd a démonjaival: paranoid személyiségzavar, altatók és nyugtatók okozta káros használat, pánikzavar – ez csupán néhány azok közül, amelyek a diagnózisban szerepelnek, és hosszú időre úgy megkeserítették Győző életét, hogy akár el is dobta volna azt magától. A showman most kendőzetlenül vallott a borzalmas lelki megpróbáltatásokról és az onnan kivezető útról.

Gáspár Győző a TV2 Tények című műsorában mesélte el, hogy idén szeptemberben az egy magyarországi településre ment fellépni, ám ezt követően kórházba került, mert egy elviselhetetlen pánikroham tört rá. Két hónapig a városban ragadt a pszichiátrián, ahol zártosztályon kezelték őt. Itt ismerte meg az ő “sorstársait”, akik családjával együtt tartották benne a lelket.

2011-ben kétszer is öngyilkos akart lenni, de a pszichiátrián töltött hónapok ráébresztették, van kiút, és úgy érzi, 13 év után meggyógyították.

Igen, gyógyszereztem. Igen, fel akartam adni az életemet. Nem gondoltam a családomra, nem érdekelt Evelin, Virág, Bea. Nem érdekelt, hogy mi van mögöttem- mesélte a showman, akit nagyon megviselt, hogy gyermekei saját szemükkel látták, mi történik vele.

Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy a lányaim úgy élték meg azt, hogy én összeestem a szőnyegen, és nem tudtak felvinni az ágyra. Rengeteg mennyiségű gyógyszert beszedtem. Nagyon nagy türelmük volt hozzám- mondta Győzike, aki szerint a gyógyulás folyamatát nehezítette a 2008-ban jött siker, majd az azt követő adócsalási botrány

A kezelésnek hála most úgy érzi, végre jó úton halad a gyógyulás felé. Orvosai nemcsak abban segítenek neki, hogy leküzdje a pánikbetegségét, hanem, hogy saját magával is szembe nézzen.

Pánikbeteg vagyok, igen, nem tagadom! Igen, gyógyszerfüggő vagyok, és mi van abban? Nekem ez lesz a legszebb karácsonyom a gyerekekkel. Úgy érzem, hogy lelkileg megtisztultam, emberileg jól érzem magam – vallotta be őszintén Győzike, aki szerint még hosszú út áll előtte. A kórházi kezelését felfüggesztették, miután a pszichiátriát Covid-osztállyá minősítették; amint lehet, a showman szeretne visszatérni a kórházba, addig viszont szerető családja karijai között gyógyul.