KezdőlapCímlapHolnap megműtik Szalai Ádámot

Holnap megműtik Szalai Ádámot

Elképesztő történet, tulajdonképpen a karambolja mentette meg Szalai Ádám életét. A német első osztályú bajnokságban szereplő Mainz futballistája több mint egy héttel ezelőtt kisebb autóbalesetet szenvedett, ami miatt a Bayern München elleni bajnokit is ki kellett hagynia. Szerencsére nem történt nagyobb baj, viszont pont ez az ütközés világított rá egy nagyobb gondra. Az eset után enyhe nyakzúzódást diagnosztizáltak a 34 esztendős játékosnál: a probléma a jelek szerint már régóta fennállt, de csak most, véletlenül, a balesetet követő rutinvizsgálatok során derült ki, hogy baj van.

Azt a német sajtó sem tudta meg, pontosan mi a gond, de azt írták, olyan sérülést szenvedett, amely hosszú távon káros lehet az egészségére. A Bild úgy informálódott, hogy nem tályogról, vagy rákos megbetegedésről van szó. A magyar válogatott csatár alapos mérlegelés után döntött a műtéti beavatkozás mellett, amely nem problémamentes, de nem is annyira drámai: az orvosok szerint a támadó talán már januárban vagy februárban újra edzhet. Az operáció kedden lesz.

A Mainz vezetőedzője, Bo Svensson elárulta, Szalai szerdán ott volt az öltözőben, személyesen tájékoztatta a csapatot a közelgő műtétjéről.

– Nagyon fontos a szerepe nálunk, igazi vezéralak, és mindenkivel jóban van – mondta a dán szakember, aki reméli, Szalai gyorsan felépül. – Most mindannyian szorítunk neki.

Indirekt/Blikk