2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Címlap Fluor Tomi őszinte vallomása: az év felét végig ittam

Fluor Tomi őszinte vallomása: az év felét végig ittam

Fluor Tomi élete 180 fokos fordulatot vett az utóbbi egy évben a pandémia miatt. De az ő életének nagyon jót tettek a szigorítások. Mert bizony az őrült bulikért, a sok-sok alkohollal felpörgetett, féktelen partikért súlyos árat fizetett. Az énekes-zenész pszichés mélypontokon, riasztó pánikrohamokon van túl, amelyek miatt kórházba is került.

Lemezfelvételek, klipforgatások, interjúk, maratoni koncertek és rengeteg utazás. Ez várt Fluor Tomira, aki a Mizu című sláger 2011-es berobbanása után. Fél év leforgása alatt hihetetlen népszerűségre tett szert, s elképesztő tempóban élt. Tulajdonképpen a két végén égette a gyertyát; elhanyagolta a testét, sokat bulizott, nem aludt eleget. Egy idő után rendszeresen légszomjjal küzdött, olykor indokolatlanul tört rá a zokogás, gyakran pedig hányt is. Egyenes út volt ez az összeomláshoz: kórházba került, ahol kiderült, pánikbeteg. Éppen csak összeszedte magát, amikor újabb mélypont következett az életében, de akkor már a zenekarával pörgött hatalmas fordulatszámon.

– Minden buliban ittunk. A turnébuszban üvöltött a retro zene, meztelenül szálltunk ki a benzinkúton. Az egyikünk késsel vágta le magáról a nadrágot, a másik felgyújtotta a pólóját, majd kidobta az autópályán a telefonját, és miközben kiszálltunk felvenni, valaki közülünk már ott állt a hangtompító fal tetején – árulta el Fluor Lovas Rozinak a Betone Studio Egyszer lent podcastjának legújabb epizódjában. – Akkoriban úgy 170 napot ittam fixen. Ha 365 napból ennyit iszol, azért az úgy erős. Az lett számomra aggasztó, hogy konkrétan, amikor nem aludtam, akkor ittam. Volt mondjuk egy-egy bulink csütörtökön meg pénteken, szombaton pedig lementem a városba. Vasárnap rosszul voltam, azt le kellett vezetni valahogy, így ráittam, aztán hétfőn szintén ezt tettem. Rendszeresen bűntudattal feküdtem le, lelkileg szarul voltam, mert tudtam, hogy amit csinálok, az nem oké.

A pszichológus mutatott rá, hogy mennyi mindent nyomott el magában, miközben azt hitte, minden fasza, pedig közben már egy ideje menekült. Elkezdte beismerni a dolgokat és ez jó volt neki, segített talpra állnia.

Indirekt/Blikk