2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Címlap Maradona egyik balkézről született gyereke felbontatná apja koporsóját

Maradona egyik balkézről született gyereke felbontatná apja koporsóját

Senki sem tudja, hány balkézről született gyereke van Diego Maradonának. Most előkerült egy hatodik lehetséges gyermek, Santiago Lara. Az illető félig biztos abban, hogy az argentin legenda a vér szerinti édesapja. Hogy teljes bizonyosságot nyerjen, felbontatná a fuballzseni koporsóját.

Igaz latin-amerikai szappanoperára kezd hasonlítani Diego Armando Maradona halála utáni története. Tisztán senki nem lát abban, hogy ki és pontosan mennyit is örököl az argentin fulballzseni hagyatékából. A tavaly november 25-én elhunyt világbajnok labdarúgó több millió dolláros örökségéért nagy a harc.

A 19 éves Lara már két nappal Maradona halálát követően arra kérte az illetékes hatóságokat, hogy exhumálják a korábbi világhírű focista holttestét, ám erre máig nem került sor. A fiú és ügyvédje, José Nunez hiába jár hivatalról hivatalra, csak nem nyitják fel Maradona sírját. Santiago Lara ugyanis az édesanyjától tudja, hogy balkézről a világklasszis az édesapja. 2006-ban tüdőrákban hunyt el a pincérnőként dolgozó Natalia Garat, aki gyakran szerelmeskedett az Isteni Diegóval.

„A mamám a halála előtt három nappal több ügyvédet összegyűjtött az ágya mellett, és tudatta velük: hét évig viszonyt folytatott Maradonával, és én ebből a szerelemből származok.”

Minderről már 13 éves korában értesült, méghozzá a nevelőapjától, Marcelo Larától. „Neki már korábban elárulta szegény mama, hogy nem tőle származom.”

„Minden tény a kezünkben van – erősítette meg Santiago Lara által mondottakat Nunez ügyvéd –, csak éppen a DNS-vizsgálat eredményére lenne szükségünk. Nem nagyon értem, hogy miért ne lehetne a koporsóból mintát venni, elvégre azzal nem sértenénk meg a labdarúgó emlékét.”

Lara nem a pénzre hajt, ezt mindenképpen tisztázni akarja. Kellőképpen büszke, hogy Maradona az apja, még akkor is, ha további öt, hasonlóképpen szerelmi kalandból született személyről írnak az argentin pletykalapok. A fiatalember azt is mondja, nem akar ő hadakozni az argentin focidrukkerek millióival, mindössze tökéletes bizonyosságot kíván nyerni arról, hogy Maradona valóban a papája.

Indirekt/Bors