KezdőlapCímlapFelvásárolják Andy Vajna filmstúdióját

Felvásárolják Andy Vajna filmstúdióját

A filmmogul animációs stúdiójának száz százalékát felvásárolják.

A DIGIC 3D animációs filmstúdiót 20 évvel ezelőtt alapította Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna. Bár a cég működése szép tisztelgés volt a 2019-ben elhunyt, sokak által csak Andyként emlegetett filmmogul előtt, úgy tűnik, most eladásra kerül.

A svéd Embracer Group AB ugyanis megállapodást kötött a magyar DIGIC Holdings Kft. 100 százalékának megvásárlásáról, igaz a DIGIC 3D animációs stúdió közlése szerint a tranzakciót többek között még az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) is jóvá kell hagynia.

„A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják… Az Embracer csoporton belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a DIGIC megtartja jelenlegi működését” – olvasható a Digic közleményében, melyben jelezték, a DIGIC irányítását továbbra is az alapító Rabb Sándor Alex folytatja majd.