2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Fekete Dávid rácsok mögött marad: újabb két hónappal hosszabbították a letartóztatását

Fekete Dávid rácsok mögött marad: újabb két hónappal hosszabbították a letartóztatását

Újabb két hónappal hosszabbította meg a bíróság Fekete Dávid letartóztatását.

A Közel 100 millió forint csalással és sikkasztással gyanúsított énekes ezúttal nem vett részt a tárgyaláson, távmeghallgatásban döntöttek a sorsáról. A Győri Járásbíróság döntését továbbra is azzal indokolja, hogy a szökés veszélye, de még a bűnismétlés is fennáll az egykori megasztáros esetében. Noha Fekete a jelek szerint próbálja elérni, hogy háziőrizetbe vegyék, lakhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte, de a bíróság nem áll kötélnek.

“A megalapozott gyanú fennállását a terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta. Egyetértett az ügyész indítványával a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna és ezt nem gyengíti az a tény, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte.” – olvasható a bíróság csütörtök délutáni közleményében.

Fekete és ügyvédje a döntéssel szemben fellebbezést jelentett be, amelyről másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

A Megasztárból megismert énekes, akit közel 100 millió forint elsikkasztásával gyanúsítanak, tíz hónapja van letartóztatásban. Csalási ügye mellett válóperes tárgyalása is hamarosan elkezdődik.