2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Elítélték Árpa Attilát drogfogyasztás miatt: ezt mondta az ítélethirdetés után

Elítélték Árpa Attilát drogfogyasztás miatt: ezt mondta az ítélethirdetés után

Ítéletet született Árpa Attila drogügyében a Fővárosi Főügyészségen. A Blikknek kommentálta a bíróság döntését a színész-rendező.

A Fővárosi Főügyészség összesen öt férfi ellen vádat emelt, Árpa Attila mellett további két személy volt a drogügy másodrendű vádlottja, akikkel szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

Amásodrendű vádlottakat – közéjük tartozik Árpa Attila – a bíróság bűnösnek ítélte társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt. 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották a színészt. Tehát nem a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt. Árpa Attilláék így is fellebbeztek az ítélet ellen.

A Blikk az ítélethirdetés után elérte Árpa Attilát, akit az ügyvédje tájékoztatott a fejleményekről.

“Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el – magyarázta a Blikknek Árpa, akire az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért. – Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp- és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni – mosolyodott el.