2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Egy raktárban porosodik Damu Roland hagyatéka

Egy raktárban porosodik Damu Roland hagyatéka

Továbbra is hiába várnak a hagyatéki eljárásra Damu Roland örökösei, köztük kislánya, a hatéves Maja, akinek mindössze egyetlen tárgyat kér a gyámja.

A tavaly decemberben elhunyt Damu Roland örökségéért a színész halála után ádáz harc folyt, a gyászoló családtagok ugyanis olyannyira összevesztek a temetés és a hagyaték körüli viták során, hogy azóta sem beszélnek egymással. Noha a hírek korábban arról szóltak, hogy a színész a halála előtt milliókat kapott néhány barátjától egy nagyszabású terve megvalósításához, a pénznek eddig tisztázatlan körülmények között nyoma veszett: állítólag eltűnt Damu bérelt lakásából. Jó barátja, Zsolt minden olyan tárgyat összegyűjtött az ingatlanból, amely később, az örökösök – a színész édesapja és gyerekei – számára emléket jelenthet.

Tanúk előtt szedtem össze Roland cuccait, amikről leltár is készült, ezt elküldtem a szüleinek és Évának, a nagynénjének is. Roland holmiját egy raktárba vittük, mert az a hagyaték része. Főként eszmei értéket képvisel, hiszen ruhadarabokról van szó, két olcsóbb karóráról és egy gitárról, ezek kerültek a zsákokba – mesélte Szilágyi Zsolt korábban a Blikknek.

Meglepő módon Damu Roland két nagyobbik fia azóta sem jelentkezett a hagyatékért, kislánya, a hatéves Maja gyámja pedig azt mondta a Blikknek, ők egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak a kislány örökségéről.

– Egy listát kaptunk mindössze, amin minden tétel – az ingó és ingatlan vagyontárgyak – ki volt húzva. Nyilatkoznunk kellett róla, hogy van-e tudomásunk olyan vagyontárgyról, amely az örökség része lehet, de mi azon az adósságon kívül, amit Roland felhalmozott Maja gyerektartásából, másról nem tudunk – magyarázta Katalin, a kislány nagynénje és gyámja.

Katalin elmondta, Maja nem sokat tud édesapjáról, mivel Roland a halála előtti években nem látogatta a kicsit és nem is érdeklődött felőle.

Furcsa, de Maja épp az édesapja halálának másnapján kérdezte, hogy van-e neki apukája. Édesanyja, Edina mondta neki, hogy már az angyalok között van, mert nagyon beteg volt. A kislány mindenesetre nagyon hasonlít Rolandra, hihetetlenül tehetséges a színjátszásban és a zenében is, remek ritmusérzéke van.

Katalin pontosan tudja, hogy Damu Roland nagy valószínűséggel mindössze adósságot hagyott hátra, amiről Majának az örökség többi részével együtt majd le kell mondania. Az asszony mindössze egyetlen dolgot kér Majának az apja után maradt holmikból.

– Rolandnak volt egy gitárja, amit nagy becsben tartott, nagyon vigyázott rá, senki nem nyúlhatott hozzá. Azt hiszem, ez nagyon szép emlék lenne Majának az édesapjáról, hiszen szinte semmije nincs, ami rá emlékeztetné. Ha pedig később Roland nyomdokaiba lépve a színészet és a zene felé fordul, ez a gitár azt jelképezné, hogy a tehetség a vérében van és ez az igazi apai öröksége.

Indirekt/Blikk