2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Egy kísérleti kezelésben bízott Kandech Evelyne, de már nem tudta elkezdeni

Egy kísérleti kezelésben bízott Kandech Evelyne, de már nem tudta elkezdeni

Élni akart, a gyógyulása érdekében élete utolsó napjaiban még egy kísérleti kezelésre is bejelentkezett Kandech Evelyne.

A Blikknek három közeli barátja, Kristóf, Gabi és Zsolt nyilatkozott személyesen, akik az utolsó pillanatig Evelyne mellett voltak. De nem csak ők, hanem sokan mások is, Evelyne ugyanis igazi társasági ember volt, aki élete utolsó pillanatáig hitt abban, hogy meggyógyul. Kristófék azért keresték meg lapunkat, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba Evelyne utolsó éveivel, illetve halálával kapcsolatban.

– Nem szerettünk volna Evelyne-ről nyilatkozni, de szükségét éreztük, hogy tisztázzuk a róla az elmúlt időszakban megjelent valótlanságokat, amiket rengeteg sajtóorgánum átvett. Ezek méltatlanok Evelyne emlékéhez. A barátai egymásnak adták a kilincset a kórházban is, nagyon szerettük – sóhajtott Kristóf, aki elmesélte, hogy az október 14-én este, 37 évesen elhunyt énekesnőt két éve diagnosztizáltak először a kegyetlen kórral, amellyel hősiesen harcolt, ám végül nem győzhetett.

– Több mint két éve derült ki a betegsége, amely a közelmúltban gyógyíthatatlan stádiumba lépett. Először egy éven keresztül járt kezelésekre, amelyekkel sikerült elérni egy olyan állapotot, amellyel élni tudott. A rák nem tűnt el soha, de nem volt rosszul, élte az életét – mesélte a fiatalember, aki 2010 óta volt az énekesnő legközelebbi barátainak egyike, így amikor a lány két hete bekerült a Kékgolyó utcai onkológiára, akkor is ott volt mellette.

– Műtétről is szó volt, de amikor kiderült, hogy ez már nem járható út, jelentkezett egy kísérleti kezelésre, amelytől sokat remélt. Együtt töltöttük ki a papírokat, de sajnos a kezelést már nem kezdhette el. Nagyon gyorsan fordult rosszra minden… Senki nem számított erre, ő sem. A kórházba kerülése előtt három nappal még új vállalkozás indítását tervezte. Voltak kisebb földjei Pécs környékén, ezeken szeretett volna biogazdálkodással foglalkozni.

– Csütörtökön este ment el úgy, hogy egy nappal korábban vittük be. Előző héten vasárnap még együtt voltunk templomban, három héttel ezelőtt még dolgozott, életerős volt és vidám, az állapota azonban napról napra sokat romlott.

Indirekt/Blikk