2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Drogtúladagolásban halt meg a hollywoodi sztár

Drogtúladagolásban halt meg a hollywoodi sztár

A filmes szakma megtörtve áll a történtek előtt.

Holtan találták brooklyni otthonában Michael Kenneth Williamst. A színész a tragédia előtt már napok óta nem hallatott magáról, ezért hétfő délután az unokatestvére ment át hozzá meglátogatni, de már csak Williams holttestére bukkant rá a lakás nappalijában.

A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló jeleket, a helyszínelés során azonban több, kábítószer-használathoz szükséges eszköz is előkerült, így feltételezhetően drogtúladagolás okozta az 54 éves sztár halálát.

Michael Kenneth Williams 22 évesen, táncosként lépett be a szórakoztatóiparba, több alkalommal feltűnt videóklipekben, háttértáncosként pedig Madonna és George Michael koncertturnéján is közreműködhetett.

Színészként a 2002-2008 között futó Drót című sorozatban vált ismertté, amelyben Omar Little karakterét éltette. A népszerű sorozat mellett azonban olyan kultikus HBO-produkciókban is feltűnt mint a Maffiózok, a a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó, vagy a Bessie. Mellékszereplőként is számtalan szerepben tűnt fel, többek között Az igazság mecénása és a 2016-os Szellemirtókban is megkapta a lehetőséget, de még Quentin Tarantino is foglalkoztatta a Django elszabadul című mozijában. Alakításaiért ötször is Emmy-díjra jelölték, utoljára a Lovecraft Country című dráma főszerepéért.

Williams a drogokra még a Drót forgatásai alatt szokott rá, s főként kannabiszt és kokaint fogyasztott. Mindezek ellenére már fiatalabb korában sem visszahúzódó természetéről volt híres. New York egyik, ha nem a legveszélyesebb részén, Brooklynban nőtt fel, s az arcán végighúzódó, később a védjegyévé vált hatalmas sebhelyét is itt szerezte egy verekedésben. Fizimiskáját 25 éves korában egy borotvapengével hasították végig egy bárban. Bár sokan magukba fordultak volna egy ilyen esetet követően, ő büszkén viselte a heget, amelynek segítségével rengeteg szerepet kaparintott meg, ennek köszönhetően például rendszeresen alkalmazták genszterként különböző alkotásokban.

Michael Kenneth Williams halálhírét a képviselője, Marianna Shafran erősítette meg. Rokonai, barátai, kollégái, rajongók százai gyászolják – írja a Hollywood Reporter.

Indirekt/Blikk