2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Címlap Drágább a jegy a Sztárban sztár döntőjére, mint a Guns N' Roses...

Drágább a jegy a Sztárban sztár döntőjére, mint a Guns N’ Roses koncertjére

A kilencedik évadával is hatalmas siker a tévénézők körében a Sztárban Sztár, hétvégente több mint egymillióan kísérik figyelemmel a képernyők előtt a show-t. Ám az igazán szenvedélyes rajongók a helyszínen szeretnének belekóstolni az ország házibulijának hangulatába. Nyugodtan nevezhető kasszasikernek a TV2 produkciója, hiszen a döntőjére 39.990 forintért árulják a jegyeket, és garantált, hogy mindegyik gazdára talál majd.

Hatalmas az érdeklődés és kevés a hely, vélhetően ezért ilyen drágák a belépők. Összehasonlításképpen: akár világsztárok koncertjeire is olcsóbban el lehet jutni Budapesten, nem is beszélve a Sztárban Sztár versenyzőinek fellépéseiről, amelyeknek az ára olykor negyede ennek az összegnek. Eros Ramazottira 19 990 forintért lehet jegyet venni. Persze, a VIP-élményt bizony a sztárfellépők esetében is meg kell fizetni. Például a Guns N’ Roses esetében, amelyre az állójegy 27.200 forint volt, de akinek volt rá 415.800 forintja, az az első soros koncertélmény mellett bizony még a színfalak mögé is bejuthat, különleges és egyedi ajándékokat kaphat, sőt, egy bár is várja a VIP-részlegen.

Jóval olcsóbb egy ValMar-koncertbelépő: a Budapest Parkban a küzdőtéren 7000 forintért is nagy bulit ígérnek a Sztárban Sztár zsűrijében és versenyzői között is látható fiúk, Marics Péter és Valkusz Milán. Egy Blahalouisiana-tikett még ennyibe sem kerül, a TV2 show-jában szintén szereplő Schloblocher Barbarát és társait akár már 5000 forintért is meg lehet nézni.

– Nagyon szeretem ezt a műsort, éppen ezért, amikor egy barátom szólt, hogy látott eladó jegyet az élő adásra, azonnal rácsaptam. Illetve csak rácsaptam volna, mert ennyi pénzt nem tudok rászánni – árulta el olvasóriporterünk, aki felhívta a figyelmünket a hirdetésre. Ugyan nem egy nagyszabású rockkoncert, de az élmény garantált: a jegyet megvásárló néző közel két órával az élő adás kezdetétől a stúdióban ülve követheti végig az előkészületeket és magát a show-t.

Van szakértő, aki szerint borsos a Sztárban Sztár-finálé belépőinek ára.

– Indokolatlanul magasnak tűnik ez az összeg, mert ebben az árban nincs benne a találkozás a sztárokkal, autogram vagy bármilyen ajándék. Az infláció alaposan felhajtotta az árat – magyarázta egy évtizedek óta a szórakoztatóiparban dolgozó koncertszervező szakember. Egy másik szakmabeli, egy ismert zenei menedzser szerint elsőre talán magasnak tűnik a közel 40 ezer forint, de ennek megvan az oka. Az exkluzivitást kell megfizetni.

– Vannak, akik úgy vélik, ha túl olcsón adsz valamit, az biztos nem prémium termék. Ezzel az árazással a műsor magasra pozicionálja magát, azaz mivel drága a jegy, ezért magas a minőség. Emellett azt is fontos megjegyezni, hogy a Sztárban Sztár stúdiója nem egy Aréna, nagy valószínűséggel alig pár tucat jegyet árulnak, így az exkluzivitást, a „kevesek közé tartozást” is meg kell fizetni – magyarázta a menedzser, aki ismeri a produkció stúdióját, és tudja, a versenyzők és a vendégek, illetve a hangulatért felelős statiszták mellett tényleg kevés hely marad a fizető nézőknek.

„A TV2 idén is értékesít jegyeket az élő show-műsorokra, így a Sztárban Sztárra is. A nézők a stúdióban megtapasztalhatják egy ilyen nagyszabású tévéshow különleges atmoszféráját, közelről láthatják az előadókat, műsorvezetőket. A stúdióban az ülőhelyek száma korlátozott, így nagy rájuk az igény. Az árakat minden évad elején több tényező alapján határozzuk meg, köztük a rendelkezésre álló ülőhelyek száma” – írta lapunk megkeresésére a TV2 sajtóosztálya.