2022.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: Fásy Ádám 13 testvérét vesztette el

Döbbenetes: Fásy Ádám 13 testvérét vesztette el

Legkisebb fiúként sok gyászt és tragédiát kellett elviselnie Fásy Ádámnak. A mulatós királya tizenhárom testvérét veszítette el.

Édesanyjának sokkolóan fájdalmas lehetett, hogy kilenc gyermekét kellett eltemetnie: fia szerint az asszony a bánatba halt bele. A család tragédiáiról a Life TV ma este látható, Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban mesélt, és a

– Tizennegyedik gyerek vagyok, és képzeld el, hatan meghaltak hamarább – mondta a 69 éves Fásy, akinek legidősebb bátyja 1928-ban született.

– Sajnos, már az összes testvérem meghalt, egyedül vagyok ezen az ágon – mesélt Hajdú Péternek szomorúan.

Fásy Ádám nagyapja ugyan sikeres vállalkozó volt, tollüzemet vezetett. És bár még a bécsi előkelőségek is gyomai tollal töltették a párnáikat, elszegényedett a család. Nehéz idők következtek, nagy szegénység köszöntött a családra. Abban az időben a gyermekhalandóság is nagy volt. A zenész édesanyja minden gyermekét a rajongásig szerette, s a szíve hasadt bele, amikor el kellett temetnie őket.

– Szerettem édesanyámat, nagyon jó asszony volt – emlékezett vissza Fásy a családi fotókat nézegetve. Azt is felidézte, hogy szülője sok időt töltött a tűzhely mellett, a semmiből kellett a családnak vacsorát teremtenie, és ő mindig ott állt a szoknyája mellett, amikor a friss kenyeret sütötte. Elmesélte azt is, hogy a legkisebb gyermek három hónapos volt, amikor meghalt, de 9, 10 és 11 éves testvérét is el kellett temetnie a családnak.

– Jóska és Bandi bátyám 40 éves korukban haltak meg, mindketten rákban. Nagyon szörnyű volt, borzalmas szenvedéseken mentek keresztül. Egy másik bátyám öngyilkos lett, szerelmi bánatában vonat alá ugrott, 24 éves volt. Az nagy tragédiája volt a családnak – mesélte Hajú Péternek, majd az édesanyja halála is szóba került, ami nagyon megviselte őt, hiszen erős kötelék volt közöttük.

– Azért is ment el szegény, mert nem bírta elviselni a gyerekei szenvedését – tette hozzá. A beszélgetésből kiderült, hogy csak a mesében könnyű legkisebb gyermeknek lenni. Fásy Ádám sok tragédiát élt át, amelyek a terhét élete végéig cipeli.

Indirekt/Blikk