2023.05.29
Magdolna
Kezdőlap Címlap Családja nem teljesíti Oszter Sándor végakaratát

Családja nem teljesíti Oszter Sándor végakaratát

Eladják Oszter Sándor egykori kúriáját Diósjenőn. A hírt a tavaly elhunyt színész özvegye jelentette be Facebook-oldalán, most pedig elárulta azt is, miért kellett meghoznia ezt a nehéz döntést.

Oszter Sándor tavaly októberben vesztette életét, 73 éves korában. A színészről köztudott hogy hatalmas vagyona volt, noha ennek legnagyobb része nem készpénzben, hanem ingatlanban. Az egyik legnagyobb ilyen a Diósjenői birtok aminek értéke a szakértők szerint mintegy 700 millióra rúg.

Az Oszter birtokról mi is írtunk korábban, a hatalmas erdő melletti luxusvillához saját fatemplom, négyemeletes kilátótorony, tizenkét férőhelyes istálló karámmal, kocsiszínnel és nyeregszobával, továbbá kültéri medence, szauna, valamint gazdasági és lakóépület is tartozik. A birtok közepén pedig egy patak folyik át. A színész halála után unokájára szerette volna hagyni több mint egymilliárdos vagyonát, mint később kiderült érvényes végrendelete azonban nem volt.

Oszter Sándor egész életében küzdött a birtok fennmaradásáért, özvegye Failoni Donatella azonban most bejelentette, eladják a Diósjenői kúriát.

„Kedves barátaim! Eljött az idő, hogy eladjuk a diósjenői birtokot! Várom az érdeklődőket!” – írta a Facebookon a színész özvegye.

Igen, eladjuk a házat, mert rájöttünk, hogy nincs értelme fenntartani. Rengetegbe kerül a fűtése is, pláne most, hiszen gázkazánunk van – mondta most a döntésről a zongoraművész a Borsnak.

A színművész lánya, Oszter Alexandra is hasonlóan nyilatkozott. Ő annyit jegyzett meg, hogy az édesanyja sokat gondolkodott az eladáson. A lap szerint az eladás után Oszter hitvese a család balatoni házába költözhet, ahol eddig is sok időt töltött, akár egyedül is.