2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Csaknem belehalt az otthonszülésbe a szupermodell

Csaknem belehalt az otthonszülésbe a szupermodell

Ashley Graham januárban majdnem belehalt ikrei szülésénél, több liternyi vért vesztett.

A 34 éves modell a Glamour hasábjain osztotta meg szüléstörténetet és arról is vallott, hogy majdnem tragédiával ért véget gyermekei világrahozatala. Ashley Graham ugyanis januárban adott életét ikerfiainak a kórházi környezet helyett pedig inkább az otthonszülés mellett döntött. Írása szerint gyermekeit a fürdőszobában szülte meg, majd ezután elvesztette az eszméletét.

A modellt egy gyakorlott és képzett szakemberekből álló csapat vette körül, ám már csak arra emlékszik, hogy elsötétült előtte minden és csillagokat látott. Majd amikor magához tért vért látott szó szerint mindenhol. Graham később megtudta, hogy több liternyi vér vesztett.

Nem akarták elmondani, hogy az egyik szülésznőnek meg kellett fordítania, és az ujját a hüvelycsontom fölé kellett helyeznie, hogy megpróbálja elállítani a vérzést. És nem akarták elmondani azt sem, hogy a véna a karomban folyamatosan összeomlott, nem tudták bevinni a tűt az oxitocinhoz- olvasható Ashley írásában.

A szülés után Graham gyermekei kiváló egészségnek örvendtek, ám ő négy napig feküdt az ágyban, és egy hétig nem tudott járni. Majdnem két hónapot töltött otthon – írja a Page Six.

Graham korábban nehéz szülésre utalt a Twitter-bejelentésében, és ezt írta:Most van egy kis időm, hogy meggyógyuljak, és kapcsolatba kerüljek a férjemmel és három fiammal, de alig várom, hogy többet megosszam veletek.