2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Csaknem 3 évet kellett várni Kiss Tibi visszatérésére a Quimby-koncerten

Csaknem 3 évet kellett várni Kiss Tibi visszatérésére a Quimby-koncerten

Három hónap híján három évet kellett várni arra, hogy visszatérjen a Quimby, de végre megtörtént! Szombaton este a zenekar végre teljes létszámmal, azaz Kiss Tibi frontemberrel az élen töltötte meg a Budapest Parkot.

Az énekes közel három éve azért tűnt el, hogy újra felvegye a harcot alkoholfüggőségével, több terápián vett részt, elvonón is volt és ugyan ő maga azt mondta, még folyamatban van a széthullás utáni építkezés, a zenekar újra színpadra lépett. A Quimby YouTube-oldalán azonban egy videóból az is kiderül, egyelőre nem fognak visszatérni a régi kerékvágásba, ennek pedig az egyik oka éppen az, hogy sok minden átértékelődött az elmúlt közel három évben.

– Nem szeretnék kényszerpályán mozogni. Rengeteg dolgon átmentünk, rengeteg nehéz helyzeten életkorunknak, életszakaszainknak megfelelően, nagyon sok elemmel küzdöttünk meg eddig, olyan volt ez néha, mint egy küzdősport. Ezek azért mélyen elgondolkodtattak engem is, hogy érdemes-e így ezt folytatni. Ha úgy tudom csinálni a zenekart, hogy belehalok, akkor ez kell-e? Kell-e a rock and rollba belehalni? – fogalmazta meg a lelkében dúló kérdéseket a frontember, aki szerint sok feladat áll most előttük.

– Azon gondolkodunk, hogy ha a Quimby zenekarnak van még jövője, akkor annak milyen a hogyanja. Hogy lehet azt úgy csinálni, hogy ne legyenek benne ilyen sérülések, ne legyenek benne ekkora borulások, mert nem kell ezt mindenáron csinálni, de közben bennem van egy gyermeki kíváncsiság, hogy ebből hogy jövünk ki – magyarázta Kiss Tibi, aki a többiekkel együtt azt is elárulta, a Quimby egyelőre tesztüzemmódban tér vissza: a következő egy évben maximum tíz koncertet vállalnak.