KezdőlapCímlapComing outolt a magyar X-Faktor sztárja

Coming outolt a magyar X-Faktor sztárja

Élő adásban vállalta fel a melegségét Szekér Gergő, aki 29 évesen jutott el arra pontra, hogy végre megossza a nagy világgal, hogy a saját neméhez vonzódik. Állítása szerint akkor esett le a legnagyobb teher a válláról, amikor a nagymamájának elmondta a titkát.

Szekér Gergőt a 2018-as X-Faktorban ismerhette meg egy ország Puskás Peti mentoráltjaként, de utána A Dal című műsorban, illetve tavaly a The Voice-ban is láthatták őt a nézők. Az énekesnek azonban egyik tehetségkutató sem hozta meg a nagy áttörést, így az is felmerült korábban benne, hogy külföldön próbáljon szerencsét a The Voice után, mivel elmondása szerint Szlovákiában több fellépése van, mint itthon.

A 29 éves előadó ma az RTL Reggeliben csillogtatta meg főzőtudását, ahol a vadiúj klipjét is bemutatták. Az étele elkészítése előtt Peller Mariann és Papp Gergő arról faggatták, hogy mennyire mozog otthonosan a konyhában, mire az énekes elárulta, hogy jelenleg párkapcsolatban él, a kedvese pedig mennyei ételekkel szokta elkényeztetni őt.

A párom imád főzni és olyan jól főz, hogy amióta ő van az életemben, én nem merek főzni! – mondta nevetve, mire a műsorvezetők megkérdezték, mióta vannak együtt.

Gergő felvillanyozva mesélte el, hogy március 17-én ünnepelték az első évfordulójukat és egyre komolyabbra fordul a kapcsolatuk. Az új videoklipje kapcsán a tehetség arról is beszélt, hogy úgy érzi, az utóbbi időben kicsit lejjebb csúszott a ranglétrán, kevésbé van reflektorfényben annak ellenére, hogy próbál kitűnni. Az előadóművészetre kitérve bevallotta, hogy többször is elesett már a szexuális irányultsága miatt egy-egy lehetőségtől.

„Én féltem kimondani sok mindent – és most senkinek nem akarom tönkretenni a reggelét –, de bizony vannak olyan dolgok, amelyek egy előadóművész életében… egy kicsit nehezebb ezt kimondani, mint gondoltam… Hogy azért nem mondhatja ki, mert politikai állásfoglalásba ütközik. Ez nekem nagyon nem tetszik, hogy mindent elviszünk ebbe az irányba. Miért kell erről beszélni? Tegyük fel a melegséget, nem véletlenül mondom azt, hogy párom van! Aki érti, érti… Ez miért függ össze? Miért kell az énekesnek a magánéletről beszámolnia? Másrészt a melegségnek miért van köze a politikához? Ez engem borzasztóan zavar! Sajnálom, hogy kimondom, lehet, hogy nem lesz munkám innentől…” – jött zavarba a coming outoló Gergő, majd hozzátette:

Voltam már olyan listán, ahova azért kerültem, mert féltek attól, hogy bizonyos dolgok kikerülnek – utalt arra, hogy nemegyszer érte megkülönböztetés a mássága miatt. A vágóként is tevékenykedő énekes megkönnyebbült, hogy végre kimondhatta, ami benne lapult évek óta.

Nem lehet félelemben élni reggeltől estig! – hangsúlyozta.