2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Börtönben tölti a karácsonyt is Herczeg Zoltán

Börtönben tölti a karácsonyt is Herczeg Zoltán

Minden összeköttetése megszűnt a külvilággal Herczeg Zoltánnak, csak az ügyvédje léphet kapcsolatba vele – értesült a Blikk.

Úgy tudjuk, a kábítószer-kereskedelem gyanújával letartóztatott divatgurut – aki rács mögött töltheti a karácsonyt, miután a 24.hu információi szerint az ügyészség indítványára három hónappal meghosszabbították letartóztatását – egy ideje sem a kedvese, sem a szülei nem látogathatták meg a börtönben.

  • Zoli egy négyfős cellában van, és minden bizonnyal nem érinti jól, hogy úgy tudom, a barátnője sem látogathatja – súgta meg a Blikknek egy a divattervezőhöz közel álló, ám neve elhallgatását kérő ismerős. – Azt hallottam, vádalkut ajánlottak neki, de ezt Zoli elutasította.

Kerestük a divatguru párját, Mariann szomorúan erősítette meg az információinkat.

  • Sem én, sem a szülei nem látogathatjuk. A döntésről tájékoztatott az ügyészség, ám indoklást nem kaptam, így nem tudom, mi áll a háttérben, az azonban biztos, hogy két hete nem beszélhettem Zolival. Csomagot lehet neki küldeni, de fényképet például nem. Csak remélni merem, hogy jól van, és hamarosan túl leszünk ezen az egész borzalmon – fogalmazott Mariann.

Megkeresték Herczeg ügyvédjét, dr. Arató Györgyöt is, aki azonban elhárította érdeklődésünket.

  • Köt az ügyvédi titoktartás – fogalmazott szűkszavúan a divattervező jogi képviselője.

A Blikk megkeresett egy az ügytől független ügyvédet, hogy megtudjuk, mi oka lehet a kapcsolattartás visszavonásának. Dr. Kaposi Gergely általánosságban elmondta, több körülmény is vezethet oda, hogy az ügyészség úgy dönt, nem engedélyezi a további kapcsolattartást egy vagy akár több személlyel.

  • Okozhatja ezt az, ha az illető megszegi a kapcsolattartás szabályait, például átadja a telefont egy olyan személynek, aki nem hivatalos kapcsolattartó. De felmerülhet menet közben is olyan körülmény, ami miatt az ügyészség úgy dönt, hogy a kapcsolattartás veszélyezteti valamilyen módon a nyomozás érdekeit – közölte a szakember.

Mint korábban megírtuk, Herczeg Zoltánt egy másik, később szabadon engedett személlyel együtt egy hónappal ezelőtt tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanújával. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A divatguru akár nyolc évet is kaphat, ha beigazolódik a bűnössége.