2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Címlap Benedek Miklós ismét kórházba került

Benedek Miklós ismét kórházba került

Tavaly decemberben került először kórházba Benedek Miklós, akit egy hónap után hazaengedtek, ám nem sokáig lábadozhatott otthon, ismét be kellett vonulnia az egészségügyi intézménybe.

A 76 esztendős Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész korábban még azt tervezte, februárban visszatér a színpadra, ám ezek után már világossá vált, hogy a várva várt visszatérés későbbre tolódik. A második kórházi tartózkodás után lapunknak úgy nyilatkozott a színész, hogy egy nagyobb szív- és tüdővizsgálaton esett át, és egy kontrollra is szüksége lesz, de reményei szerint szeptemberben már ismét a színpadon láthatjuk. Az egyik nap jó, a másik rossz, ez már csak így van ebben a korban – mesélte korábban a Blikknek. – A vízhajtó szedése eléggé megvisel, tizenöt kilogramm ment le rólam, ez szinte mind víz volt, és most nagyon vigyáznom kell, nehogy visszajöjjön, mert az az orvosaim szerint veszélyes lehet. Kímélni kell hát magam, úgyhogy itthon tevékenykedek most leginkább.

Úgy tűnik azonban, a kontrollvizsgálaton nem találtak mindent rendben az orvosok, Benedek Miklóst ugyanis ismét benn fogták a kórházban. – Kedden voltam kontrollon, és azt mondta a főorvos, hogy bent kell maradnom. Nem mondanám, hogy jól vagyok: az egyik nap ilyen, a másik olyan. Néha fulladozom, fáj a lábam. Nemrég nagyobb szív- és tüdővizsgálaton estem át, sajnos nincs teljesen rendben a szervezetem – idézte a színművész Star magazinnak adott nyilatkozatát a Ripost.

Benedek Miklós egyelőre nem árult el többet a betegségével kapcsolatban, az egészségügyi dolgozóknak azonban a háláját fejezte ki. – Egytől-egyig nagyon elhivatott, profi és udvarias emberek. Kiváló humorérzékük van, mindig sokat viccelődünk a bent létem alatt. Számomra megcáfolódott az a tény, hogy bármi is rosszul működne. Nem az udvariaskodás mondatja ezt velem, tényleg valódi, a szakmájukat szeretettel és odafigyeléssel végző emberek vigyáznak rám. Jómagam is döbbenten nézem, hogy az orvosi stáb mennyire rendben van, minden klappol körülöttük” – mondta a színművész a lapnak.