2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap A zenélés miatt hagyott fel a kézilabdával Vastag Csaba

A zenélés miatt hagyott fel a kézilabdával Vastag Csaba

Az énekes számára – a zene mellett – örökös bérelt hely marad a szívében a kézilabdának, amelyet tizenévesen élsportolóként űzött, ám a sportolói karriernek végül mégis búcsút intett.

Örömmel emlékszik vissza azokra az időkre Vastag Csaba, amikor a Veszprém színeiben kézilabdázott, ifiként. Az előadó útja végül a zene világába vezetett, ám a kézilabda iránti szenvedélye a mai napig kitart.

“Veszprémiként szinte genetikailag kódolva vagyunk a kézilabdára, így nálam sem volt kérdés, hogy ezt a sportot választom. Nem is bántam meg, maga a sport, de különösen a kézilabda az egyik legjobb személyiségfejlesztő. Itt tanultam meg igazán csapatban gondolkodni, felelősséget vállalni másokért. Ennek sok hasznát veszem a mai napig, hiszen éppúgy felelős vagyok másokért, csak nem egy kézicsapatban, hanem a zenekaromban” – árulta el az énekes, aki számtalan sérülést is begyűjtött élsportolóként.

“Kapus voltam, köztudott, hogy ez a poszt rengeteg sérüléssel jár. Kaptam is belőlük rendesen, de a pályán az ember ezeket fel se fogja. Persze később éreztem, hogy fáj itt és ott is, de ehhez hozzá lehet szokni. Ezt a hozzáállást a mai napig vallom, jöhet bármilyen pofon, fájhat, de csak előre megyek” – mondta Vastag Csaba, akinek élsportolói karrierje saját döntése miatt ért véget.

“Mindig megőriztem az őszinte, objektív rálátásom a dolgokra, így beláttam, hogy nem vagyok kiemelkedően jó. A zenélést mindvégig vittem a kézilabda mellett is, éreztem, hogy ez lesz az én utam, ezért a kézis élsportnak fájó szívvel búcsút intettem” – tette hozzá az énekes, aki továbbra is nyomon követi a sport alakulását.

Mint említette Jó néhány kézissel baráti viszonyban maradtak és mivel rajong ezért a sportért, amikor csak tud megnézi a mérkőzéseket. Erre gyakran csak a TV-ben van lehetősége, de ha teheti, kimegy a meccsekre. Állítása szerint azt a szurkolói hangulatot és adrenalin bombát, amit egy meccsen való szurkolás ad, szinte semmi sem tudja felülírni. “Fantasztikus dolog újra és újra átélni” – árulta el a zeneszerző, aki december 16-án is ott lesz a budapesti kézilabda arénában megrendezésre kerülő nagyszabású eseményen, A Főpróbán.

Indirekt/Blikk