2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap A Fővárosi Állatkertben lesz Lang Györgyi búcsúztatója

A Fővárosi Állatkertben lesz Lang Györgyi búcsúztatója

10 nappal az énekesnő, Lang Györgyi halála után Falusi Mariann bejelentette, hogy mikor és hol lesz a végső búcsúztatás időpontja és helyszíne. Budapest egy igazán különleges pontját választottak a megemlékezésre, a hosszas betegség után elhunyt énekesnő színes

– Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná! – írta a Pa-dö-dő együttes énekesnője, Falusi Mariann hivatalos Facebook-oldalán társa, Lang Györgyi búcsúztatójáról. Mivel Györgyire egy igazán színes egyénként szeretnének emlékezni, így mind a helyszín, mind a ruhaválasztás tekintetében erre szeretnének hangsúlyt fektetni:

Találkozzunk 2023. június 13-án, kedden 19 órakor a Fővárosi Állatkertben, a Főkapu téren, és emlékezzünk rá együtt, vidáman. Gyertek színes ruhában, és kérünk benneteket, ne hozzatok virágot – írta Falusi Mariann, aki kiemelte, a búcsúzók a virágra szánt pénzt inkább költsék egy civil szervezetre, épp úgy, ahogyan azt Györgyi is tenné, majd hozzátette:

Gyertyát se hozzatok – Györgyi sem szeretné, és az Állatkert területén nem is szabad meggyújtani – zárta bejegyzését Falusi.

A keddi búcsúztató kedden este 8 óráig fog tartani.

Az énekesnő, műsorvezető, színésznő, a Pa-Dö-Dő együttes tagja május 20-án, 66 éves korában hunyt el.

Lang Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden. 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húszévesen, 1977-ben kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Diplomája 1981-es megszerzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1988-ban Falusi Mariannal megalakította a Pa-Dö-Dő együttest. Első fellépésük abban az évben volt az Interpop fesztiválon. Egy évvel később kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címen. 1990-ben nagy sikert aratott Kiabálj! című albumuk.

Huszonnyolc éves korában diagnosztizálták betegségét, a sclerosis multiplexet, emiatt évek óta kerekesszékkel közlekedett, de aktív életet élt, koncertezett, utazott, műsort vezetett a Klubrádióban.

2021-ben megkapta a Terézváros Kultúrájáért Díjat, a Radnóti Miklós antirasszista díjat pedig 2018-ban.