KezdőlapCímlapA 100 tagú cigányzenekart is elérte a rezsiválság

A 100 tagú cigányzenekart is elérte a rezsiválság

A 100 Tagú Cigányzenekart is elérte az energiaválság: az emelkedő energiaárak miatt úgy döntöttek, átütemezik az ünnepi koncertjüket.

A 100 Tagú Cigányzenekar arénás koncertje eredetileg januárra volt tervezve, de az energiaválság miatt úgy döntöttek, áprilisra halasztják.

A szervezők – a zenekarral és a helyszínnel egyetértésben – az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. Az esemény a Papp László Aréna színházi, befordított konfigurációjában lesz megtartva, és a megemelkedett költségek miatt egy, a fűtési szezonon kívüli időpontban lesz megtartva. Három évvel 35. jubileumi koncertjük után, 2023. január 15-én ismét több ezer ember előtt szerettek volna zenélni a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai. A világhírű zenekar azonban a szervezőkkel együtt úgy döntött, hogy 2023. április 23-ra halasztják a Papp László Budapest Sportarénában tartandó eseményt – olvasható a zenekar közleményében.

A halasztás mellett az emelkedő energiaárak miatt döntöttek. Azt mondják, egy hideg téli napon annyira költséges lenne felfűteni a helyszínt, hogy a rendezvény megtartása nem lenne rentábilis. Áprilisban azonban már jóval melegebb szokott lenni, így az időjárás jóval kegyesebb a fellépőkhöz és a közönséghez – magyarátzák a döntés okát.

A rajongóknak azt is üzenik, hogy az eddig megváltott jegyek természetesen az új időpontban lesznek felhasználhatóak. A különleges koncerten Lendvai Csócsi József fő prímás fogja majd össze a zenekart. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.