KezdőlapCímlapLebuktathatja a sztárok dílerét a drogos énekesnő

Lebuktathatja a sztárok dílerét a drogos énekesnő

Tovább gyűrűzik a drogbotrány a sztárvilágban. Az ismert drogos énekesnő miatt ugyanis további személyek, köztük dílerek nevei is felvetődtek, akiket a rendőrség már ki is hallgatott gyanúsítottként. A hatóságok általuk olyan nyomokra bukkanhatnak, amelyek segítségével végre elkaphatják a sztárvilág droghálózatát.

A drogos énekesnőt tavaly októberben rendőri kísérettel, kábult állapotban, vágásokkal a karján szállítottak kórházba. Azóta az ügyben újabb fejlemények vannak, a rendőrség ugyanis a híresség kihallgatásán túl további négy személyt is előállított kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt, akik valószínűleg az énekesnő vallomása alapján kerültek ebbe a helyzetbe. Információk szerint ezekből egy személy az előadó stábjának tagja.

Egy ilyen eljárás során ezek nagyon hasznos, a nyomozást segítő információk, amelyekért cserébe a szóban forgó fiatal hölgynek akár teljes büntetlenséget is ígérhetnek a hatóságok. Így csupán elterelésen kell részt vennie, és – ahogy egykor Stohl Andrásnak – prevenciós előadásokat tartania. Ilyen ügyekben ugyanis sosem a lefülelt fogyasztó a cél, hanem az a hálózat, ahonnan beszerezte a tiltott szereket. Bár első körben a legtöbben nem vallanak a dílereikről, a hatóságok ilyenkor úgy rájuk tudnak ijeszteni, hogy végül minden szükséges információt átadnak. Ettől függetlenül hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy valaki feldobja a beszerzőit, hiszen sok kellemetlenséget tud okozni, ha kiadja őket.

Ebben az esetben a rendőrség akár egy olyan droghálózatot tud elkapni, amelynek a tagjai évek óta a sztárvilágnak terítik az árut. Az egyik közismert zenész ugyanis lapunknak elárulta, a szakmabeliek elég gyakran nyúlnak tiltott szerek után.

– Sajnos, már egyre szűkebb azon ismert emberek köre, akik nem élnek a kábítószerrel. A kísértés viszont számukra is megvan, hiszen rendkívül könnyen hozzá tudnak jutni. Nagyjából három-négy olyan kör van, amelynek a tagjai drogot terítenek sztároknak, őket mindenki ismeri, de aki esetleg nem, az is hamar és könnyen meg tudja szerezni az elérhetőségüket. Akkor viszont nagy gond van, ha ebben a hálózatban bárki is lebukik, mert az könnyen magával ránthat mindenki mást is – hangsúlyozta az informátor.

Erre is láthattunk már példát, amikor Árpa Attila keveredett hasonló ügybe. A színész évekig járt bíróságra, mert kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították. Herczeg Zoltán is egy droghálózat miatt ül előzetesben már tavaly október óta. Ha a drogos énekesnőhöz kapcsolódó hálózatot is sikeresen felgöngyölíti a rendőrség, akár újabb ismert emberek neve láthat napvilágot.

Indirekt/Blikk