2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld 22 fok is lesz ma, de aztán jönnek a viharfelhők

22 fok is lesz ma, de aztán jönnek a viharfelhők

Igazi tavaszias időre számíthatunk ma 20 fok feletti maximumokkal, ám a nap sugarait délutánra eltakarják majd az esőfelhők, sőt, viharokkal kell számolnunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a keddi napon északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a délutáni óráktól északnyugat felől eső, zápor már előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott estig még nem lesz csapadék.

A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, sőt, néhol viharossá fokozódik a légmozgás. Estétől a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 18-22 fok között alakul, késő estére 7-12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Végleg beköszöntött a tavasz, 20 foknál is melegebb lesz ma /Fotó: met.hu
Az ország nagy részén 20 foknál is melegebb lesz ma, de délután az ország nyugati felében viharokra számíthatunk / Fotó: met.hu

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyére elsőfokú, sárga veszélyjelzést adtak ki a zivatarok miatt, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyére pedig szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos, 70 kilométer/órát meghaladó széllökések miatt.