2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap 8 éve nincs köztünk Bajor Imre

8 éve nincs köztünk Bajor Imre

Nyolc éve nincs köztünk Bajor Imre, aki 2014. augusztus 6-án hunyt el, miután hosszú hónapokig kezelték rákkal. Jóbarátja, Havas Henrik szerint a színész falta az életet, ám egy törés láncreakciót indított be az életében: anyagilag, lelkileg és fizikailag is teljesen leépült.

Rengeteg élmény fűzte össze őket, amelyekre a tévés a mai napig szívesen emlékszik vissza.

– Bajor Imre jó ember volt. Mi nem a klasszikus értelemben vett barátok voltunk, hanem inkább cimborák: piáltunk, kártyáztunk, egzotikus tájakra mentünk együtt nyaralni, de komolyabb érzelmi kapcsolat nem volt köztünk – jegyezte meg Havas. – Sokat szórakoztam a történetein és az életfelfogásán. Egy igazi bohém volt, akinek a Fészek Klub volt a második otthona. Komoly szerencsejátékos volt, keményen dobálta a pénzt a félkarú rablóba. Mivel népszerű volt, és nagyon sok pénzt keresett, ezért a szeme se rebbent, amikor egyik este több százezer forintot nyertem pókeren tőle! Mellettünk már nem bírták idegekkel, volt, aki meg is szökött! Mondanom se kell, hogy Havasné és Imi párja, Ildi teljesen kiakadt tőlünk! Mi meg csak röhögtünk!

A közönség is imádta őket, szórakoztató páros voltak a képernyőn a Kicsi Huszár és a Tanár úr.

– A Heti Hetes fénykorában együtt jártuk az országot, és mindenki minket nézett. Imi nagyon élvezte a népszerűséget, és úgy egyébként az életet is. Volt, amikor a Gibraltári-szorosból hívott, hogy ott vitorlázik és közben issza a whiskyt, de rengeteget jártunk a Karib-térségben is… És büszke volt az aranyórájára és az arany öngyújtójára. Vett lakókocsit, amit aztán soha nem használt, de neki mégis kellett egy! Jogosítványa se volt, sofőrrel járt – tette hozzá Havas.

Később azonban politikai okokból sorra mondták le Imre fellépéseit, amit érthetően nagyon nehezen viselt a humorista.

– Imit sokan hívták fellépni különböző falunapokra, ám ezeket később mind lemondták, így anyagilag tönkrement. Korábban én hívtam őt Kicsi Huszárnak, és erről nevezte el az éttermét, amit a Fészek Klub mellett nyitott. De – sajnos – nem értett a vendéglátáshoz, és ráment a vagyona. Ez akkora katasztrófa volt neki, hogy a pénztelenség miatt érzelmileg is maga alá került. Egészen biztos vagyok abban, hogy ez okozta a betegségét. Élvezte az életet, de nagyon csalódott volt a vége felé – sóhajtott fel Henrik.

A végsőkig kitartott Havas Henrik a cimborája mellett, ami lelkileg őt is megviselte. Ma már teljes mértékben egyetért azzal, hogy a hosszú, elnyújtott szenvedés helyett sokkal kíméletesebb halál járna az embereknek.

– Két nagyon hosszú haláltusát kellett végigkísérnem, amiből az egyik az Imié volt. Nehéz volt. Nem akarom részletezni, hogy min ment át, de szörnyű volt látni kiszolgáltatottan azt a vagány és bohém férfit, akit ismertem. Ilyen szempontból nagyon meg tudom érteni azokat, akik ehelyett inkább valamilyen más módon véget vetnének a szenvedésüknek – vélekedett a legendás ri­porter.

Indirekt/Blikk