2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Visszavághat a Slovannak a Fradi a Bajnokok Ligájában

Visszavághat a Slovannak a Fradi a Bajnokok Ligájában

Valószínűleg most a kelleténél is jobban szorítanak a Fradi-szurkolók, hogy csapatuk továbbjusson a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének első fordulójából, mert akkor az együttesük visszavághat a Slovan Bratislavának. Ha a Ferencváros kiejti a kazah Tobol Kostanayt, utána a szlovák bajnokkal vagy a grúz Dinamo Batumival játszik. Előbbinek talán nemcsak azért örülnének a fradisták, mert Pozsony közel van Magyarországhoz, hanem a harminc évvel ezelőtti BEK-kiesésért visszavághatnának. Az emlékezetes kinti meccsen a szlovák rendőrök válogatás nélkül összeverték a magyar szurkolókat… Most persze, még a csapat még nem erre a csatára készül.

– Nekünk egyelőre a kazah ellenfelünkkel kell foglalkoznunk – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros focicsapatának vezetőedzője. – A felkészülésünket taktikailag már a Tobolra hangoljuk, de az erőnléti programunkon nem kell változtatni. Senki sem fogja a továbbjutást ajándékba adni, azért keményen meg kell dolgozni.

A Tobol elleni párharccal ellentétben a Fradi a második fordulóban otthon játszaná az első meccset, amelyet július 19-én vagy 20-án, a visszavágókat 26-án vagy 27-én rendezik. Szerdán kiderült az is, hogy a Mol Fehérvár az azeri Qabalával, a Kisvárda a kazah Kajrat Almatival, a Puskás Akadémia a portugál Vitória Guimaraessel mérkőzik meg az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában.