2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Verseny közben gázolták el Mexikóban a magyar ultramaratonistát

Verseny közben gázolták el Mexikóban a magyar ultramaratonistát

Szőnyi Ferenc, az 57 éves magyar ultramaratonista Mexikóban, Manuel Doblado közelében haladt, amikor egy zárt pályán egy gépjármű elgázolta, amely aztán segítség nyújtás nélkül továbbhaladt. Szőnyi zúzódásokat szenvedett, de folytatta a nem mindennapi versenyt.

A versen során 19 kilométer úszás, 900 kilométer kerékpározás és 211 kilométer futás a feladat. Szőnyit eközben érte a baleset, de végül folytatni tudta a versenyt, amiről a Facebook-oldalán számolt be a párja, Menyhárt Szilvia.

„Sziasztok! Leírni is nehéz… Megpróbálom. Ferit délután 5 órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Elütötte egy autó, ami továbbhajtott. Szerencsére pont arra járt egy másik, aki látta az ütközést és mentőt hívott. Kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb, műtött térde nagy ütést kapott.

Most Feri úgy döntött, hogy versenyt nem adunk fel! Vissza állt a pályára, annak ellenére hogy fájdalmai vannak. A sokkról nem beszélve ami érte. Hátra van még 330 km bicó. A futás nagy kérdés még. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt. Ezért jöttünk. Szurkoljatok Ferinek!”

A sportoló később a sérült lábáról is posztolt egy képet, amihez hozzátette: „fáj, fáj, de bicón elmegy”.

Indirekt/Blikk