KezdőlapCímlapVannak szavak, amiket a Fradi új edzője előtt nem lehet kiejteni

Vannak szavak, amiket a Fradi új edzője előtt nem lehet kiejteni

Az új évvel új edzőt is kap a Ferencváros, amelynél január harmadikán megkezdi a munkát Sztanyiszlav Csercseszov. Az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya hazája sajtója szerint is frissességet, lendületet, és korábban nem tapasztalt szemléletet is magával hozhat Budapestre. Nála szó szerint igaz, nem mindegy, mit ejt ki a száján egy focista…

Az 58 esztendős tréner híres vasszigoráról, komoly fegyelmet tart az öltözőben. Például játékosai bizonyos szavakat ki sem ejthetnek, és nem használhatnak az edzőközpontban. Az évek során kiszivárogtak vele kapcsolatban azok a kifejezések, amelyeket nem akar hallani… Számára például nem létezik a barátságos mérkőzés fogalma, falra mászik tőle, ha meghallja a kifejezést. Szerinte ugyanis minden találkozót meg kell nyerni, mindegy, hogy ki az ellenfél, és őrületbe kergeti, ha valaki nem elég motivált egy-egy összecsapáson. De arról se szeretne hallani, ha valaki elfáradt….

– Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba – mondta bemutatkozásakor az orosz szakember.

A fegyelem meghozhatja a gyümölcsét, de nem biztos, hogy minden futballista tud alkalmazkodni ezekhez a szabályokhoz, véli Bozsik Péter egykori szövetségi kapitány.

– Én nehezen tudtam ezeket elviselni játékosként, de más típusú embereknél beválhat. Nálam az eltérő módszerek működnek, de ettől még sikeres lehet ez a Fradinál – nyilatkozta Bozsik.

Várhidi Péter, aki szintén irányította a nemzeti együttest, úgy véli, eredményes lehet a Csercseszov által képviselt szigor.

– Nem baj, ha a játékosok tartanak tőle… Ha van tekintélye, az pozitív hatással lehet az egész csapatra. Minden edzőnek van elképzelése, hogyan helyezzen nyomást a játékosaira. Csercseszov nincs könnyű helyzetben, mert többségében külföldiek alkotják a FTC keretét, sokszínű a csapat, így egyben tartani sem egyszerű – fogalmazott.

Indirekt/Blikk