KezdőlapCímlapTorok- és mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilovánál

Torok- és mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilovánál

A 66 éves klasszis azt mondta, mindkét daganatot időben észrevették, és már ebben a hónapban megkezdik a kezelését.

Torok- és mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilovánál. A 66 éves, egyéniben 18-szoros Grand Slam-győztes teniszező azt mondta, mindkét esetben időben észrevették az orvosok a tumort a szervezetében.

Keményen hangzik ez a kettős csapás, de a betegségem gyógyítható, és remélem, hogy kedvezően alakul majd minden. Egy darabig ez most »büdös helyzet« lesz, de minden erőmmel küzdeni fogok – idézi a BBC Navratilovát.

A brit hírportál azt írja, a cseh-amerikai sportoló a novemberi WTA-világbajnokság idején tapintott ki a nyakában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, amivel orvoshoz fordult. Kiderült, hogy kezdeti stádiumban lévő torokrákja van. A további vizsgálatok során Navratilova mellében is találtak egy tumort, de ez nincs összefüggésben a másik daganattal.

A korábbi kiváló teniszező 2010-ben egyszer már megküzdött a mellrákkal, akkor műtéti úton távolították el a szervezetéből a csomót.

Navratilova 1978 és 1990 között háromszor nyerte meg az Australian Opent, kétszer a Roland Garrost, kilencszer a wimbledoni bajnokságot és négyszer a US Opent.