KezdőlapCímlapSorsoltak: ezekkel a csapatok találkozik majd a Ferencváros az Európa-ligában

Sorsoltak: ezekkel a csapatok találkozik majd a Ferencváros az Európa-ligában

Pénteken Isztambulban elkészítették az Európa Liga 2022-23-as idényének csoportbeosztását. A Ferencváros a harmadik kalapból várta a sorsolást, a francia Monacót, a szerb Crvena zvezdát, valamint a Trabzonspor csapatát kapta.

Külön dicsőségnek számított, hogy az Európa Liga nagyköveteként, a West Bromwich és a Fulham, valamint az egykori Fradi-futballistát, Gera Zoltán köszöntötték a sorsoláson. Gera a Fulhammel játszott EL-döntőt, a kérdésre az EL-döntő helyszínét, a Puskás Arénát és Budapestet méltatta.

Az a sorsolás előtt biztos volt, hogy a moldáv Sheriff, a spanyol (tavaly is csoporttárs) Real Betis, a dán Midtjylland, a norvég Bodö/Glimt, a török Fenerbahce, valamint a két német csapat, az Union Berlin (Schäfer András csapata) és a Freiburg (Sallai Roland csapata) biztosan nem lesz ellenfél, hiszen a Ferencvárossal azonos, harmadik kalapban szerepeltek.

Elsőként az első kalapból húztak, ahol csupa világsztár klub szerepelt. A 20-szoros, angol rekordbajnok Manchester United, amely háromszor nyerte meg a BEK/BL-t. Az Arsenal, vagy a Serie A-ban szereplő AS Roma és a Lazio. A másodikban a holland futball legjobbjai, a Feyenoord, vagy a BL-selejtezőt bukó PSV, a francia Rennes és Monaco, vagy a spanyol Real Sociedad.

De a negyedik kalapban is komoly klubok kaptak helyet, mint a francia Nantes, az osztrák Sturm, a svájci bajnok FC Zürich, vagy a török címvédő Trabzonspor, a sokáig bajnoki első, végül második helyen végzett belga Union Saint-Gilloise.

A Fradit végül az első kalapból a szerb Crvena zvezda, a másodikból pedig a francia Monaco mellé sorsolták. A negyedik kalapból a török Trabzonspor csapatát kapta.

Az első csoportmeccset szeptember 8-án rendezik, a második forduló pedig egy héttel később lesz. A további játéknapok: október 6., 13., 27., november 3. A csoportelsők egyből a legjobb 16-ba, a csoport másodikok pedig a kieséses szakasz playoff körébe kerülnek. A csoport harmadik helyén végzett csapatok az Európai Konferencia-liga kieséses szakasz playoff körébe kerülnek.

A Ferencváros a tavalyi idényben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic mögött végül a negyedik helyen végeztek és kiestek. Az Európa Liga döntőjét 2023. május 31-én, Budapesten, a Puskás Arénában rendezik majd.