KezdőlapCímlapRoberto Carlos 48 évesen is igazolt focista, még gólt is lőtt

Roberto Carlos 48 évesen is igazolt focista, még gólt is lőtt

Az egykori világklasszis közel ötvenévesen is betalált az ellenfél kapujába.

Roberto Carlos nevét a világ minden pontján ismerik. A brazil futballsztár páratlan pályafutása során háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját de négy spanyol bajnoki és egy világbajnoki elsőséget is begyűjtött.

Számtalan emlékezetes megmozdulás, csel és bődületes szabadrúgásgól után aztán végül 2012-ben szögre akasztotta a jó öreg stoplist, amit most egy évtizeddel később újra felhúzott, hogy ismét varázsolhasson benne.

Roberto Carlos ugyanis a Shropshire megyei első osztályban szereplő amatőr csapat, a Bull In The Barne FC játékosaként újra kifutott a zöld gyepre, és ha már ott volt, büntetőből be is talált az ellenfél hálójába, akik azonban még ennek ellenére is megnyerték a meccset 4-3-ra.

A kiscsapat egy jótékonysági internetes tombolajátékon nyerte meg a lehetőséget, hogy szerepeltethesse a 125 szörös brazil válogatottat, aki minden percet imádott amit a településen töltött.

„Én is egy kisvárosból származom, szeretem ezt a hangulatot. Egyszerűen csodálatos, hogy a futball megadja ezeket a lehetőségeket, új embereket, új kultúrákat, más helyeket ismerhetsz meg. Bármilyen jótékonysági projektben szívesen veszek részt, mert nagyon fontos nekem. Amit a Football Beyond Borders csinál, az fantasztikus” – idézte Roberto Carlos szavait a Nemzeti Sport.

Az egykori klasszisnak aligha volt újdonság az ismeretlen környezetbe való utazás. Kalandos élete során a világ számtalan pontján megfordult már, köztük 2005-ben Magyarországon is, ahol olyan jól érezte magát, hogy egy kisfia is született.

A fiú a Cristofer Roberto da Silva Horváth nevet kapta, a futballhoz való tehetsége pedig olyan szinten megkérdőjelezhetetlen, hogy a Real Madrid szerződtette!