KezdőlapCímlapOrbán Viktor az öltözőben gratulált a magyar válogatottnak

Orbán Viktor az öltözőben gratulált a magyar válogatottnak

A csapatkapitány, Szalai Ádám kérésére a kormányfő a meccs után személyesen is meglátogatta a csapat tagjait. A miniszterelnök szerint leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.

Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán visszafogottan csak annyit írt a magyar válogatott 4-0-ás angliai győzelme után, hogy „Most kell szerénynek lenni”, miután egyébként már a meccs előtt is buzdította a csapatot a közösségi felületen: „Egy ország veletek! Hajrá, magyarok!”

A történelmi angolverés során a közismerten futballőrült kormányfő a helyszínen, Wolverhamptonban szurkolt a magyar válogatottnak, sőt, a mérkőzés után személyesen gratulált a csapat játékosainak.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5-3-as vereségünk után tettem ilyet. Most azonban a csapatkapitány, Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőbenm– mondta a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor, aki viccesen hozzátette: „A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében”.

A magyar labdarúgó-válogatott azzal, hogy 4–0-ra legyőzte Angliát, az Aranycsapat legendás, 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertényt hajtott végre, hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést odahaza senkitől, sőt, a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.