KezdőlapCímlapNincs meglepetés: Csercseszov lett a Fradi edzője

Nincs meglepetés: Csercseszov lett a Fradi edzője

Ahogy arra leginkább számítani lehetett, Sztanyiszlasz Csercseszov lett a Ferencváros új vezetőedzője. Az orosz szakember hazája válogatottjának élén dolgozott legutóbb, a téli szünetet követően kezdi a munkát a kerettel – jelentette be az FTC.

Játékosként a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva kapusa volt. Idegenlégiósként FC Tirolban vált világhírűvé, összesen 49 alkalommal szerepelt a szovjet, a FÁK és az orosz válogatottban is.

Nagyon megkedvelte Ausztriát, Tirolban vett magának házat, edzői karrierje első csapatai is Ausztriában voltak. Majd Oroszországban, a Szocsinál, a Terek Gorznijnál, a Permnél és a Dinamo Moszkvánál vállalt munkát. Mielőtt az orosz válogatott kapitánya lett, a Legia Varsónál dolgozott, többek között Nikolics Nemanjával is együtt. Öt évig volt szövetségi kapitány, az idei Eb után mondott le.

Csercseszovot nem csak a Ferencváros kereste meg. Saját hazájából és Törökországból is voltak érdeklődői, de a korábbi híreknek megfelelően már a hétvégén Budapestre érkezett, tárgyalt a Fradi vezetőivel. Sőt, a szombati, Honvéd elleni bajnoki után maga Máté Csaba, a csapat megbízott edzője is úgy nyilatkozott, hogy szerinte az orosz lesz az új tréner, akit a hétvégén már egy pesti hotel előtt fotóztak le.

Indirekt/Blikk