KezdőlapCímlapMotoros ütötte el a legjobb magyar kerékpárost

Motoros ütötte el a legjobb magyar kerékpárost

Nem volt nagy szerencséje Valter Attilának, a legjobb magyar országúti kerékpárosnak, aki az olaszországi edzőtábora során lett közúti baleset résztvevője.

A magyar sportoló, láthatóan megviselt arccal, a Facebook-oldalán mesélt arról az esetről, amely az olaszországi edzőtáborozása során történt vele csütörtökön, amikor is elütötte egy motoros Bormio közelében. Gyorsan jött a segítség, ő pedig szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta.

„Tegnap az edzés során elütött egy motoros Bormio közelében.

Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni. Azonnal rengetegen megálltak és segítettek, viszonylag hamar a sondaloi kórházban voltam. Óriási szerencsémre semmim sem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt.

Végig magamnál voltam, és utólag visszagondolva, nem tudom, mit tehettem volna másképp, de sajnos az ilyen dolgok előfordulnak. A motorossal is megbeszéltük a történteket, nincs harag köztünk, hiszen attól nem gyógyulok gyorsabban.

Ezzel a tábor sajnos véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek. Amint többet tudok arról, hogy ez mit változtat a versenynaptáramon jelzem nektek!

Hálás vagyok, hogy ennyire ritkán fordul elő velem ilyen és akkor is figyel rám a védőangyalom. Vigyázzatok magatokra!”

A magyar kerékpáros a legutóbbi Giro d’Italián a 35. helyen végzett, egy hónapja pedig megnyert az országúti magyar bajnokságon. Nemrégen arról beszélt, hogy a csapatban a rotáció miatt könnyen lemaradhat a Vuelta e Espanáról.