2023.03.29
Auguszta
Kezdőlap Címlap Mit sem érő bravúr: 1-1-es döntetlen játszott a magyar labdarúgó-válogatott Angliában

Mit sem érő bravúr: 1-1-es döntetlen játszott a magyar labdarúgó-válogatott Angliában

A magyar labdarúgó válogatott 1-1-es döntetlent ért el az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia otthonában. A mieink nagyon bátran, félelem nélkül küzdöttek a kilencven perc során. Bánni lehet az albánok elleni két elbukott meccset, mert ilyen felszabadult játékkal és eredménnyel, most másképp néznénk a jövő felé.

Már csak azért is, mert Ausztria újabb vereségével, a lengyelek albánaiai sikerével (bár az a meccs 1-0-s lengyel vezetésnél félbeszakadt) eldőlt, hogy sem a pótselejtezővel, sem pedig a Nemzetek Ligája helyezésünkkel nem jutunk tovább, 1986 óta ismét lemaradunk a világbajnokságról.

Bár az albánok elleni kudarcot nehéz elfelejteni, de a magyar csapat ezen a meccsen is megmutatta, hogy van tartása. Ha néhány szituációban higgadtabbak maradunk, akkor itt nagyobb meglepetés is születhetett volna.

Mivel Európából 13 válogatott jut ki a világbajnokságra, el kell fogadnunk azt a kérlelhetetlen tényt, hogy bármennyire is szerethető ez a magyar csapat, jelenleg nem tartozik Európa legjobb tizenhárom válogatottja közé. Ez a meccs viszont ismét megmutatta, az utóbbi évek sikere nem volt véletlen.