KezdőlapCímlapMilák Kristóf újra edzésbe állt az uszodában

Milák Kristóf újra edzésbe állt az uszodában

Ez a hétvége is jól kezdődik! „Milák Kristóf visszatért! Az olimpiai bajnok a Duna Aréna medencéjében készül Párizsra” – kürtölte világgá az Index. S a hírek szerint még nincs is rossz állapotban…

A Sportál már február elsején írt arról, hogy a 24 esztendős zseni edzésbe állhatott. Úgy tűnik, honlapunk nem tévedett…

Az Index több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője visszatért a Duna Arénába, ott beleállt az olimpiai felkészülésbe, és már nemcsak erőnléti, hanem medencés edzéseket is végez. A több hónapos szünet ellenére pedig extra képességeinek és kivételes adottságainak megfelelően máris jól úszik.

A lap emlékeztet arra, Milák Kristóf legutóbb a tavaly áprilisi kaposvári országos bajnokságon mutatta meg magát, nyert a 100 és a 200 m pillangón, a hosszabbik távon 1:52.58 perces szuper idővel. Azóta viszont két világbajnokságról is lemaradt: a 2023 nyarán rendezetti fukuokai és a még most is zajló dohai viadalról. Edzőjének, Virth Balázs egyébként még éppen kint akadt teendője a többi tanítványával, ha minden jól megy, jövő héttől kezdve dolgozhatnak együtt újra.

„Meglepődtünk, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában, még jobban akkor, amikor megláttuk, hogy milyen szépen és összeszedetten úszik – idézi az Index az egyik neve elhallgatását kérő edzőt, aki értelemszerűen már látta edzeni Milákot. – Ebből arra következtetünk, hogy rákészült arra a napra, ha minden igaz, jövő keddre vagy szerdára, amikor hosszú idő után újra találkozik Virth Balázzsal, az edzőjével, aki jelenleg Dohában tartózkodik, a világbajnokságon. Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja, hogy öt hónap alatt is olyan formába tud lendülni, amellyel az olimpián majd ismét leiskolázhatja az ellenfeleit.”

Egy másik szakember hozzátette:

„Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik, olyan időpontokat választ magának, amikor alig van valaki a medencében, vagy rajta kívül senki más sem. Egyszer arra is felfigyeltem, hogy Szabó Álmos paraúszóedző méri az időket neki, de ez a jövő héten már biztosan nem lesz így, mert remélhetőleg minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ez az egyetemes magyar sport érdeke, de Kristóf önös érdeke is. Edzői tárt karokkal várják, szerintem meg is fognak könnyebbülni.”

Bizonyára sokan mások is…