KezdőlapCímlapMilák Kristóf másodszor is elkapta a koronavírust

Milák Kristóf másodszor is elkapta a koronavírust

Milák Kristóf olimpia bajnok úszó ismét elkapta a koronavírust: Kazanyból hozhatta haza a fertőzést.

Az úszó tavaly ősszel már átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor fizikálisan is mentálisan is a padlóra került. Ám Kristóf új trénerrel, Virth Balázzsal újra belevágott az edzésbe, elindult Kazanyban a rövidpályás Európa-bajnokságon. A verseny helyszínén a koronavírustesztje negatívnak bizonyult, de hazaérkezve már pozitív lett – írja a Bors.

„Minden bizonnyal a kontinensviadalról hozta magával a fertőzést. Többen is megfertőződtek a magyar küldöttségből, de Milák tesztjei mindig negatívok voltak, egészen a múlt heti országos bajnokságig. Sajnos, pozitív eredményt produkált, azonnal karanténba került” – nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Sós Csaba aggódik Milákért, amiért a sportolót egy évvel ezelőtt igencsak megviselte a koronavírus-fertőzés. Az információk szerint azonban Milák jelenleg jól van, enyhe tünetei vannak. A szövetségi kapitány szerint ha teljesen egészséges, ott tudja majd folytatni, ahol az olimpián abbahagyta.

Ám az Abu Dzabiban megrendezésre kerülő világbajnokságon biztosan nem tud elindulni, Sós Csaba szerint pedig a felkészülés folytatását sem szabad siettetni.

Most nem sajnálkozni kell, hogy az eddig elvégzett munkája kárba vész. Egyetlen cél lebeghet mindenki szeme előtt, hogy Kristóf meggyógyuljon. Nem érdekes a decemberi rövidpályás világbajnokság, nem számít az Európa-bajnokság vagy a párizsi olimpia, csak az hogy egészséges legyen Kristóf – tette hozzá a szövetségi kapitány.