2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Bűnügy Lezárult a nyomozás a Deák téri késelés ügyében

Lezárult a nyomozás a Deák téri késelés ügyében

A Deák téri kettős gyilkosság az elmúlt évek legkegyetlenebb bűncselekménye volt, aminek végére vádemelési javaslattal tett pontot most a rendőrség. Kiderült, tavaly május 22-én hajnalban Cs. Krisztián, J. Marcell és ikertestvére, Dániel bedrogozva, elképesztő brutalitással támadt gyanútlan áldozataira. A támadást a térfigyelő kamerák is felvették, ennek segítségével sikerült pontosan összerakni a történteket.

– Kockáról kockára elemeztük a verekedés kamerafelvételeit. Pontosan látszik, amint a különös kegyetlenséggel végrehajtott, emberöléssel gyanúsított Cs. Krisztián megkéseli, majd társaival összerugdossa a vérben fekvő áldozatokat. Olyan megrázó volt a látvány, hogy a felvételt a sajtótájékoztatón sem mutattuk be – nyilatkozta a Blikknek Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályvezetője.

Mint megtudtuk, a tragédia azzal kezdődött, hogy a Deák téri padon alvó fiú mellől egy lány ellopta a zenegépét. Amikor a meglopott fiú felelősségre vonta a tolvajt, az annak társaságában lévő Cs. Krisztián combon szúrta a hangfal tulajdonosát. Utána a késelő és barátai szórakozni mentek.

Ugyanők egy órával később a Deák téren felfigyeltek egy ismeretlen, öt fős társaságra, melynek tagjai hangoskodtak, lökdösték egymást. Cs. Krisztián minden ok nélkül elővette a barátjától kapott, 9 centiméter pengehosszúságú kését, azzal szaladt az idegen fiúk közé. Előbb kétszer hátba, majd mellbe szúrta M. Lászlót, aki földrekerült. J. Marcell többször is fejbe rúgta a védekezésre képtelen M. Lászlót (16). Eközben Cs. Krisztián a másik fiúnak, K. Gergőnek (21) sem kegyelmezett: őt is mellkason, majd oldalba szúrta. A késes támadó visszaszaladt és kétszer mellbe rúgta Gergőt, aki összeesett.

– A fiatal áldozat veséjét, tüdejét, a barátjának pedig a tüdejét érte a szúrás. Percek alatt elvérzett – mondta a Blikknek Gál Sándor alezredes. – Cs. Krisztián elismerte az emberölést, le is írta a bűncselekmény elkövetését, amit később visszavont. Ez nem mentesíti őt a következmények alól, hiszen a kése nyelén megtaláltuk az ujjlenyomatát, a pengén pedig ott volt mindkét áldozata vére.

A sajtótájékoztatón bemutatták a gyilkos fegyvert is, amin mindkét áldozat vérét azonosították.

A kettős emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatásban, két társa pedig otthon, bűnügyi felügyelet alatt várja a bírósági tárgyalást. Cs. Krisztián életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre számíthat.